Peter Verbeke en Wouter Vandenhaute.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter Verbeke en Wouter Vandenhaute. © Photo News

Is zijn positie nog houdbaar? Was er verbale agressie tegen werknemers? Antwoord op de meest prangende vragen na het vernietigend artikel over Vandenhaute

De Raad van Bestuur zal er een vette kluif aan hebben. Reken maar dat zij niet-uitvoerend voorzitter van Anderlecht, Wouter Vandenhaute ter verantwoording zullen roepen na een reeks aantijgingen die in ‘Humo’ aan zijn adres werden geuit. Van het riant loon van een half miljoen euro, over zijn functioneren als niet-uitvoerend voorzitter tot de verbale agressie op de werkvloer. Wij gidsen u langsheen de meest prangende vragen.

7 reacties

 • Daniel Cuypers

  2 maanden geleden
  Vandenhaute moet nu toch stilaan beseffen dat in het huidige klimaat, al is het als niet-uitvoerend of whatever voorzitter, niet meer te functioneren valt. Bewezen is nu tot in den treure, dat succesrijk zijn als leidinggevende in een andere sector(en), a priori geen garantie biedt op evenveel succes in de sportwereld. Alleen iemand met de nodige knowhow, in de breedst mogelijke zin van het woord, kan Anderlecht op termijn, sportief en financieel terug naar veiliger wateren loodsen.
 • Patrick Jacobs

  2 maanden geleden
  Als je op de grond ligt zoals wij nu staan er genoeg klaar om ons nog een schop te geven inclusief de pers. Nooit gedacht dat HUMO zich tot zo een karaktermoord zou laten verleiden. Destijds op mijn bedrijf ook zo een ontslagronde meegemaakt, denk je dat diegene die moesten vertrekken niet natrapten? Alleen komt dit niet in de pers.. Aan alle anderen: leedvermaak is een typisch menselijk verschijnsel hoor.. Doe rustig voort.
 • Danny Steritmis

  2 maanden geleden
  Dit komt nooit meer goed,het beste voor iedereen is dat hij zijn aandelen verkoopt en vertrekt.
 • Koen Vergauwen

  2 maanden geleden
  Vermits ik enkel zaken in de pers verneem en niks van binnen het bestuur of de entourage van de spelers, denk ik dat we gewoon moeten afwachten. Los van de bedragen die vermeld worden, heb ik wel de indruk dat we alles in het juiste perspectief moeten zetten en kijken wat een topcontract is bij voetballers vs management. Als ik dat bekijk, lijkt me dit allemaal een storm in een glas water.
 • Pol Wijnants

  2 maanden geleden
  Ooit een Europese grootmacht, nu met moeite de status van pure amateurclub! Wat een afgang.
 1. ‘The Great Young’: hoe de doorbraak van Arthur Vermeeren symbool staat voor de heropleving van Antwerps jeugdacademie
  PREMIUM

  ‘The Great Young’: hoe de doorbraak van Arthur Vermeeren symbool staat voor de herople­ving van Antwerps jeugdacade­mie

  ‘In youth we trust’. Dé slagzin van Anderlecht geraakt ook almaar meer ingeburgerd bij Antwerp. De doorbraak van Arthur Vermeeren (17) en het debuut van jongens als Krasniqi (21), Corbanie (17) en Van Den Bosch (19) geven Antwerps academie een boost. Lees hoe de sky de limit werd na jaren ploeteren “in de modder”. En hoe het rekruteringsgebied niet langer aan de stadsgrenzen stopt, maar een eind doorloopt op de ‘parking’.