Joshua Zirkzee bij de Nederlandse beloften in Zeist.
Volledig scherm
PREMIUM
Joshua Zirkzee bij de Nederlandse beloften in Zeist. © Orange Pictures/Photo News

INTERVIEW. “Ik had een persoonlijk akkoord met Anderlecht”: Joshua Zirkzee over waarom hij tóch niet terugkeerde naar paars-wit

VoetbalZelfs een persoonlijk akkoord volstond niet. Joshua Zirkzee (21) verkoos ‘la dolce vita’ in Bologna boven een grootse terugkeer naar het Park. Vanuit Zeist doet Zirkzee het relaas van zijn woelige transferzomer. “Ik heb de knoop zélf doorgehakt. Als ik Bayern had gezegd dat ik naar Anderlecht wilde, was die deal óók rondgekomen.”

12 reacties

 • Kristof Breskens

  2 maanden geleden
  Nagel op de kop, Marc Castermans, het is een zaalvoetballer. Heeft ook totaal geen schot in de benen. Zal nooit een topper worden op het grote veld.
 • vermeiren willy

  2 maanden geleden
  Fans hebben spijt maar hij ook was beter bij Anderlecht gebleven daar had hij tenminste speelkansen, maar ja GELD GELD wat langs ene kant normaal is.
 • christine van meerhaeghe

  2 maanden geleden
  betalen per match,; de oplossing,;
 • john dewit

  2 maanden geleden
  Keuze van het geld 💰
 • marc castermans

  2 maanden geleden
  Hele goede zaalvoetballer, maar niet voor een ploeg die net gewicht en grinta mist.
 1. Lior Refaelov wil snel duidelijkheid over nieuw contract, andere Belgische topclub meldde zich al
  PREMIUM
  Anderlecht
  33

  Lior Refaelov wil snel duidelijk­heid over nieuw contract, andere Belgische topclub meldde zich al

  Lior Refaelov is einde contract bij Anderlecht, toch hoopt de 36-jarige ex-Gouden Schoen op een verlengd verblijf in het Lotto Park. De gesprekken tussen speler en club lopen, maar een concreet voorstel is er nog niet. Ondertussen horen we in zijn entourage dat er aan interesse geen gebrek is. “Er heeft zich onder andere een topclub uit België gemeld.” Een situatieschets.
 2. Anderlecht in diepste crisis ooit, maar voorzitter Vandenhaute wil niet weten van overgangsseizoen: “Europees voetbal blijft de ondergrens. Ja, dat zit er nog in”
  ANDERLECHT
  20

  Anderlecht in diepste crisis ooit, maar voorzitter Vandenhau­te wil niet weten van overgangs­sei­zoen: “Europees voetbal blijft de ondergrens. Ja, dat zit er nog in”

  Het liefst van al werkt hij in de luwte, maar als het kot bijna letterlijk in brand staat, moet de voorzitter komen blussen. Wouter Vandenhaute gaf tekst en uitleg bij het ontslag van Felice Mazzu en de zoektocht naar een opvolger. “De tijd dat Anderlecht zich meer kon permitteren dan de rest komt niet meer terug. We moeten dagelijks onze borst nat maken en die cultuur is er nog te weinig.”
 1. “Meneer Parys, het is aan u”: onze chef voetbal ziet hoe het Belgisch voetbal doodziek is
  Play
  PREMIUM
  Jupiler Pro League
  38

  “Meneer Parys, het is aan u”: onze chef voetbal ziet hoe het Belgisch voetbal doodziek is

  Een nieuwe speeldag in de Jupiler Pro League, nieuwe wantoestanden in de tribunes. Dit weekend waren het opnieuw de vuurpijlen die langs alle kanten onze velden opvlogen. Onze chef voetbal Niels Poissonnier stelt vast dat het product Belgisch voetbal niet ziek maar doodziek is. “Het wordt dringend tijd dat Parys zijn woorden inruilt voor daden. En met hem al onze (verongelijkte) profclubs en de overheid.”
 2. Anderlecht-coach ad interim Robin Veldman: “Tijdelijk hoofdcoach? Als mijn manier van werken bevalt volgt er misschien snel een nieuw gesprek”
  Play
  Anderlecht
  28

  Coach ad interim Robin Veldman steekt ambities niet weg: "Als mijn manier van werken bevalt, kunnen we lijn doortrek­ken"

  Ontspannen en met de glimlach, zo stond Robin Veldman de pers voor het eerst als hoofdcoach van Anderlecht te woord. “Nederlanders geven altíjd graag hun mening”, knipoogde hij. Middenin misschien wel de diepste crisis in het bestaan van Anderlecht heeft de Nederlander één doel: “Ik wil hier opnieuw een glimlach op de gezichten zien.”