VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© VRT

“Ik vond eerst dat Coucke zijn shit zelf moest opkuisen”: portret van Catherine Van Eylen, sfinx op tv, maar nu mee in de storm rond Vandenhaute

Een kameleon als het op kleren aankomt, een sfinx terwijl ze op VRT het sportnieuws presenteert, maar de laatste tijd bovenal Mevrouw Vandenhaute. Meer dan ooit lijkt Catherine Van Eylen (52) meegesleurd te worden in de storm rond haar man Wouter (60) en zijn voetbalclub Anderlecht. Daarom: wie is het meestbesproken sportanker van het moment?

 1. Mark Uytterhoeven over zijn vriend Wouter Vandenhaute: “Als hij voelt dat hij bij Anderlecht geen kant meer uit kan, zal hij de stekker eruit trekken”
  PREMIUM
  34

  Mark Uytterhoe­ven over zijn vriend Wouter Vandenhau­te: “Als hij voelt dat hij bij Anderlecht geen kant meer uit kan, zal hij de stekker eruit trekken”

  Een tirannieke, harteloze en incompetente geldwolf: dat is het beeld dat anonieme getuigen in ‘Humo’ hebben geschetst van Wouter Vandenhaute, de niet-uitvoerende voorzitter van Anderlecht, baas van Flanders Classics en gewezen topman van Woestijnvis. “Belachelijk”, zegt zijn goede vriend Mark Uytterhoeven (65) in een uitgebreid interview met onze redactie. “Ik herken Wouter niet in dat artikel.”
 2. “Kun jij overnemen, Eddy?”: berichtje van sportanker Catherine Van Eylen als haar man en RSCA-voorzitter Wouter Vandenhaute in het nieuws is
  PREMIUM

  “Kun jij overnemen, Eddy?”: berichtje van sportanker Catherine Van Eylen als haar man en RS­CA-voorzitter Wouter Vandenhau­te in het nieuws is

  Een op wraak beluste psychopaat: een artikel in ‘Humo’ is ronduit vernietigend voor Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute. En het brengt ook zijn vrouw, VRT-sportanker Catherine Van Eylen, in een moeilijk parket: “Wanneer in het Journaal over Vandenhaute bericht wordt, moet ze één van haar collega’s vragen om in te vallen.” “Deontologisch helemaal oké”, zegt de VRT. “Het leidt tot behoorlijk wat frictie op de redactievloer.”