BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Het goede nieuws van Coucke: Anderlecht biedt elf toptalenten profcontract aan

AnderlechtHet goede nieuws dat Anderlecht-voorzitter Marc Coucke meldt, is dat "elf toptalenten uit de Anderlecht-jeugd een profcontract hebben getekend". "De situatie is niet eenvoudig", aldus Coucke. "Een speler een profcontract is mogelijk vanaf het moment dat hij 16 jaar is. Daarom vertrekken meestal de beste jongeren rond 14-15, of worden ze alleszins van alle kanten benaderd door buitenlandse ploegen. Daarom ben ik trots op deze verwezenlijking."

33 reacties

 • Moreno Tecchio

  3 jaar geleden
  Dit is idd een zeer goede zaak en een voorbeeld hoe het zou moeten ! Ik vind zelfs dat ploegen in heel de wereld die in eerste en tweede klasse spelen verplicht moeten worden om bv minimum 8 van hun eigen jeugd een profcontract moeten geven !
 • dretie munkies

  3 jaar geleden
  Dit is nog eens goed nieuws voor Anderlecht. Hopelijk klopt het gerucht niet dat ze ook zouden azen op Rits en Edmilsson, twee fel overroepen spelers, waarbij de eerste zelfs een anti-teamgeest speler is. Of bent u al vergeten hoe hij Paulussen een rode kaart liet aannaaien terwijl hij de schuldige was !
 • Frans Peeters

  3 jaar geleden
  @Jose Van Hauwaert op een been kampioen geworden? Volgens mij zijn ze nog altijd niet kampioen maar gaan ze het waarschijnlijk wel worden. En hun overwinning tegen genk twee weken geleden was eerder op een diefje dan op klasse. Wat niet wegneemt dat dit voor Anderlecht goed nieuws is!
 • marc germeau

  3 jaar geleden
  Wil dat zeggen dat ze dat eerder niet deden en dat er op die manier gratis talent wegging ? Misschien is de boodschap aan het adres Mr Van Holsbeeck...
 • Christiaan Goethals

  3 jaar geleden
  Het pijnpunt bij RSCA was, hun talenten behouden, dat doet Coucke nu. Er is geen enkele club in België die aan hun jeugdopleiding kan tippen, blijkbaar is het gemakkelijker op 4 doelmannen te ontslaan.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"
  Play
  Premier League

  Klopp: "Ik snap kritiek fans op Super League, maar wij als team hebben hier niets mee te maken"

 2. Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”
  Play
  HLN Sportcast

  Dirk De Wolf in HLN Sportcast over Gilbert: “Philippe zou beter stoppen dan nog anderhalf jaar te sukkelen”

  19 april