Volledig scherm
© belga

Herbeleef onnodig verlies zwak Anderlecht bij Limassol (2-1)

Cham. LeagueAnderlecht gaat om 20u45 op zoek naar goals uit bij het Cypriotische AEL Limassol. Paars-wit kan maar beter vol het offensief kiezen in de heenmatch van de play-offs van de Champions League. Verdedigend kon onze landskampioen immers dit seizoen nog niet overtuigen. De Cyprioten worden geroemd voor hun no-nonsenseaanpak en organisatie. In aanvallend opzicht hebben ze met enkele Portugezen en Brazilianen enkele troefkaarten in huis. Toch moet Anderlecht in staat worden geacht om de klus te klaren. Misschien nog niet vanavond, maar dan wel volgende week in het Park.

Liveblog

 geen nieuwe berichten
Belangrijk

EINDE

Onnodig verlies voor een zwak Anderlecht uit bij Limassol. Nu ja, de 2-1 achterstand moeten ze in Brussel wel kunnen ombuigen. De Cyprioten hebben zich deze avond niet meteen gepresenteerd als een topelftal. Integendeel. Milan Jovanovic kreeg rood na zijn wissel toen hij in een Franse colère schoot.

Extra tijd

Vier minuten extra.

Belangrijk

Gillet verkwanselt 2-2

Opgelegde mogelijkheid voor Gillet. Hij worstelt zich langs zijn opponent en in plaats van te passen op Mbokani schiet hij voorlangs naast. De 2-2 verkwanseld.

Wachten op einde

Limassol is tevreden met de 2-1 en dringt niet meer aan. Het zal volgende week tot de tanden bewapend naar Brussel afzakken. Laat daar geen twijfel over bestaan.

Geel Mbokani

Mbokani is gefrustreerd en pakt geel. Geel karton nummer acht in deze match.

Bijna 3-1

Anderlecht is de weg kwijt: Vouho vlamt op de vuisten van Proto. Bijna was het 3-1.

Volledig scherm
© belga
Belangrijk

Jovanovic kookt over

Jovanovic was zo verontwaardigd over zijn wissel dat hij een bidon keihard het veld intrapt. Mazic kan niet anders dan hem zijn tweede geel tonen. Terecht rood.

Belangrijk

ROOD JOVANOVIC

Terwijl Jovanovic buiten de lijnen staat, krijgt hij zijn tweede gele kaart. Wat een domme actie van de Serviër, gelukkig brengt hij zijn maats niet in verlegenheid hiermee.

Volledig scherm
© BELGA
Belangrijk

GOAL!!!

Een opeenstapeling van blunders wordt Anderlecht fataal. Proto gaat als laatste in de fout. Hij duwt een houdbare bal van Miguel via de paal in zijn eigen doel. Ze geven het zo maar weg. Mensenlief wat een geklungel. Jovanovic wordt geslachtofferd, Iakovenko is zijn vervanger.

Volledig scherm
© belga
Volledig scherm
© reuters

Geel Safari

Geel Safari.

Volledig scherm
© afp
Belangrijk

Jova laat 1-2 liggen

Mbokani speelt Jovanovic heel knap vrij. De Serviër is echter opnieuw niet koelbloedig genoeg in de vijandige zestien. Zonde want dat had de 1-2 moeten zijn. Even later zag de spits de gele kaart.

Volledig scherm
© belga

Limassol woest

De Cyprioten zijn woest: op het moment van de goal lag er een Limassolspeler te kermen op de grond. Anderlecht maakte dus handig gebruik van het numerieke overwicht.

Volledig scherm
© belga
Belangrijk

GOAL!!!

1-1 Mbokani! Kanu zet zich schitterend door en bedient Mbokani. In een tijd knalt de Congolees overhoeks voorbij Degra. Fenomenale goal van Anderlecht. Levensbelangrijke treffer voor de CL-ambities van paars-wit.

Belangrijk

Discutabel

Vouho wordt in de zestien licht vastgehouden door Biglia. De Servische ref ziet er geen graten in. Gelukkig maar.

Belangrijk

Dubbele kans Anderlecht!

Briljante voorzet van Odoi, maar Jovanovic heeft te veel tijd nodig voor een deftige controle. Degra pareert zijn schot. Meteen daarna moet de Griek weer aan de bak op een kopbal van Wasilewski. Anderlecht komt, dat is hoopgevend.

Volledig scherm
© photo_news
Volledig scherm
© belga

Frustratie groeit

De frustratie neemt toe bij Anderlecht. Bebê kan niet meer verder met een hamstringblessure, maar de paars-witte spelers denken dat de Braziliaan komedie speelt. Rui Miguel komt Bebê vervangen.

Belangrijk

Start tweede helft

Geen wissels bij het begin van de tweede helft. Van den Brom grijpt dus nog niet in.

Ruststanden

De andere ruststanden in de play-offs:
Braga-Udinese 0-1, Malaga-Panathinaikos 2-0, Din. Zagreb-Maribor 1-1, BATE-Shmona 1-0.

Volledig scherm
© belga
Belangrijk

RUST

Rust in het stadion van Nicosia. Anderlecht gaat met een 1-0 achterstand de catacomben in. Onverdiend is die Cypriotische bonus niet, want onze landskampioen bakt er niets van tegen een matige thuisploeg. De goal kwam er niet toevallig na een corner. Kanu liet Dosa Junior zonder slag of stoot inkoppen.

Volledig scherm
© belga

Derde geel Limassol

Nu ook geel voor Bebê. Ook Nicolaou is op de bon geslingerd.

laad oudere berichten

Voorbeschouwing

Volledig scherm
© REUTERS
Volledig scherm
© reuters
 1. Vlap over Nmecha die hem penalty gunt: “Heel mooi, het zegt ook veel over hem”
  Anderlecht

  Vlap over Nmecha die hem penalty gunt: “Heel mooi, het zegt ook veel over hem”

  Michel Vlap opende zijn rekening voor Anderlecht dit seizoen en de Nederlander was daar maar wat blij mee. “Dit was een lekkere avond, ik denk dat we doorgegaan zijn waar we vorige week in het eerste half uur aan begonnen waren. Heel lekker als je overtuigend kan winnen dan. Die kans in het begin van de match? Ik kreeg de bal uit de draai en wilde ‘m weer in die hoek plaatsen, maar hij ging er net naast. Jammer, een beetje meer naar links en het was goal geweest. Maar da’s voetbal.”
 1. Kompany: "Niet te veel euforie als het goed gaat"
  Play

  Kompany: "Niet te veel euforie als het goed gaat"

 2. Van Avermaet en Naesen blikken vooruit op het komende wielerseizoen: "Ik denk dat we elkaar alles gunnen"
  Play
  Wielrennen

  Van Avermaet en Naesen blikken vooruit op het komende wielersei­zoen: "Ik denk dat we elkaar alles gunnen"