HERBELEEF. Het crisisberaad in Tubeke, het ontslag van Mazzu en de persconferentie van Vandenhaute: dag één na het debacle op Sclessin

AnderlechtDe druppel die de emmer deed overlopen. Standard-Anderlecht werd gisteren bij 3-1 voor de thuisploeg gestaakt omdat de bezoekende fans vuurpijlen op het veld gooiden. Die 3-1 wordt zo een 5-0-nederlaag, terwijl het lot van trainer Felice Mazzu intussen ook bezegeld is. Herbeleef hier nog eens alle ontwikkelingen van vandaag op Anderlecht, inclusief de persconferentie van voorzitter Wouter Vandenhaute.

204 reacties

 • Jean Van Rompaey

  4 maanden geleden
  Anderlecht heeft - voor onze competitie - GEEN ENKELE "top"speler die het niveau benadert van ooit Van Himst, Ludo Coeck, Mulder, Rensenbrink, Lozano, Mitrovic, Jan Koller... Sommige concurrenten hebben die wél . . .
 • Thierry Lints

  4 maanden geleden
  Spelers zouden in de grond moeten zakken van schaamte
 • Pascal Peeters

  4 maanden geleden
  Mijn vraag naar de voorzitter toe is heel duidelijk : Als je in de spiegel kijkt (en dat vraag je zelf) Kom je dan gewoon niet tôt de conclusie dat er veel te weinig talent is in deze groep om boven in mee te draaien. Je gaat tôt niet zeggen dat Wesley Hoeft tôt de top hoort in België. Als je Amuzu kunt verkopen voor 7 miljoen aan Nice dat moet je hem laten gaan en Als Murillo al verleden seizoen aangaf te willen vertrekken waarom is er dan niets gebeurd.
 • maurice cock

  4 maanden geleden
  Begrijp al die specialisten niet. Maak dat je een goede centrale as hebt. Goede doelman, 2 ervaren centrale verdedigers, 2 ervaren centralele middenvelders en een goede spits, dit vervolledigen met spelers die hun truitje willen vuilmaken. Het begint bij de doelman, ene die punten pakt. Zie Mignolet, enz. Van Crombrugge veel wind, maar niets buitengewoon.
 • Germain De Block

  4 maanden geleden
  Enige schuldigen zijn het wanbeleid van coucke,vandenhaute en verbeke.als ze nog een beetje eergevoel hebben ontslaan ze zichzelf.
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. EXCLUSIEF. “Anderlecht wou mij uitsluiten. Maar ze hebben zich vergist”: hoe omstreden makelaar spits Arokodare bij Genk en niet bij paars-wit parkeerde
  PREMIUM
  Belgisch voetbal
  35

  EXCLUSIEF. “Anderlecht wou mij uitsluiten. Maar ze hebben zich vergist”: hoe omstreden makelaar spits Arokodare bij Genk en niet bij paars-wit parkeerde

  De prijs voor transfersaga van deze mercato gaat naar... Tolu Arokodare (22). Medisch gekeurd bij Anderlecht, maar nog geen uur later op weg naar Genk. Een inkijk op die doldwaze dag door de ogen van verschillende hoofdrolspelers. “Dachten ze dat ik dat van die medische testen niet te weten zou komen?”, doet ook makelaar Didier Frenay aan onze redactie zijn verhaal.