Vincent Kompany.
Volledig scherm
Vincent Kompany. © Photo News

Geen prijzen gepakt en gemiddeld minder punten dan Vanhaezebrouck: het matige rapport van Kompany als RSCA-coach

Anderlecht‘t Is officieel: Vincent Kompany is de nieuwe trainer van Burnley. Op Turf Moor wil de voormalige verdediger verder bouwen aan zijn trainerscarrière. Die begon bij Anderlecht, maar de verwachtingen werden er - ook door de situatie waarin de club verzeild was geraakt - niet volledig ingelost. In drie seizoenen als (speler-)coach won Kompany met paars-wit minder dan de helft van de matchen en eindigde hij nooit hoger dan de derde plek. Een terugblik in cijfers.

10 reacties

 • Jos Vannuffelen

  1 maand geleden
  Binnen 10 jaar had hij zeker kampioen kunnen worden.
 • Serge Musch

  1 maand geleden
  Vercauteren terug!
 • Heinz Rumes

  1 maand geleden
  Anderlecht kan blij zijn dat Kompany weg is, het is nu tijd om te zoeken naar een echte trainer en niet iemand die denkt een goede trainer te zijn.
 • Tom Pennewaert

  1 maand geleden
  Bedankt Vincent voor uw tomeloze inzet maar nu moet de club verder. Voor mij is het simpel en komt er maar 1 trainer in aanmerking: Marc Brijs, is zoals Boskamp. Goede trainer die van eigen sterkte uitgaat, brengt modern voetbal en is een soort vaderfiguur voor zijn spelers. Ideaal voor de toch nog jonge bende bij Anderlecht.
 • Frank Waeghe

  1 maand geleden
  Anderlecht kan eindelijk verderwerken aan de grote terugkeer. De passage van Kompany was een vergissing volgens mij, teveel ego en te weinig ervaring, zo kunnen we het samenvatten. De hele constructie speler, coach bestuurder was gedurfd en heeft Anderlecht niet vooruit geholpen. Het binnenhalen van een Mazu zou een heel goede zaak zijn. Er is wel nog één groot gevaar en dat zijn al de ex-spelers die bij RSCA hun carriere willen afsluiten. Niet doen, spelers op retour zijn nooit meerwaarde.