Jacob Bruun Larsen (links) en Abdoulaye Diaby (rechts) bleven vooralsnog onder de verwachtingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Jacob Bruun Larsen (links) en Abdoulaye Diaby (rechts) bleven vooralsnog onder de verwachtingen. © Photo news

Geen geld betaald, (nog) geen meerwaarde gehaald: waarom renderen wintertransfers Anderlecht maar niet?

Anderlecht“If you pay peanuts, you get monkeys”, zei Trond Sollied ooit. Anderlecht probeerde deze winter het tegendeel te bewijzen – zonder centen toch meerwaardespelers halen –, maar mirakels bestaan niet: de januaritransfers lijken tegenvallers. Een tussentijdse balans.

15 reacties

 • Ronny Popelier

  2 maanden geleden
  Vraag me eens af hoeveel punten de kenners hier zouden halen met een ploeg met jeugdige spelers zonder ervaring. Staan Antwerp, Genk, Gent, Standard enz er zo veel beter voor. Vincent staat op 1 puntje van de derde plaats. Zeg maar dat Kompany het maximum uit deze ploeg haalt en ze alsmaar beter maakt. Waar haalt men het lef dat Kompany er niks van kent. Dit is wel praat tegen de vaak.
 • Tim Furniere

  2 maanden geleden
  Hier staan de schippers weer aan wal als je die reacties leest. Menig is hier voetbalkenner denkt men. Wat kan een trainer veranderen als hij de middelen niet krijgt?
 • Jan Boden

  2 maanden geleden
  Ook de wintertransfers van Club Brugge als Dirar, Denswil en Chong behalen geen rendement tot hiertoe, maar dat mag niet gezegd worden.
 • Patrick Das

  2 maanden geleden
  licentiecommissie moet hun job maar eens doen
 • alfons moons

  2 maanden geleden
  Ik zou de énige échte verantwoordelijke daar op aanspreken en dat is zelfverklaarde God himself Kompany/Obama ! Wat die man daar al stukgemaakt heeft is niet te evenaren ! De slechtste trainer/resultaat van de laatste 50 jaar ! Je moet al hélemaal niets van voetbal kennen om dat te evenaren !
 1. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 2. Kapitaalverhoging voor dummies, negen prangende vragen rond Anderlecht beantwoord: “Er is een put gedicht, maar besparen blijft nodig”
  PREMIUM
  Anderlecht
  15

  Kapitaal­ver­ho­ging voor dummies, negen prangende vragen rond Anderlecht beantwoord: “Er is een put gedicht, maar besparen blijft nodig”

  “Anderlecht is uit de gevarenzone”, beweert sporteconoom Wim Lagae (KU Leuven) na de kapitaalverhoging. Maar wat zijn nu de mogelijke gevolgen van de kapitaalverhoging, en vooral die voor de fans? Komen er straffe zomertransfers aan, of moeten ze alweer jongeren gaan verkopen? En wanneer kan paars-wit opnieuw de voet zetten naast die van aartsrivaal Club Brugge? Een situatieschets in negen prangende vragen.
 1. Gilles De Bilde over EK-selectie: "Martínez laat jonge garde nog in wachtkamer"
  Play

  Gilles De Bilde over EK-selectie: "Martínez laat jonge garde nog in wachtkamer"

 2. Bondscoach Martínez maakt voltallige EK-selectie bekend
  Play

  Bondscoach Martínez maakt voltallige EK-selectie bekend