Didier Frenay/Tulo Arokodare
Volledig scherm
PREMIUM
Didier Frenay/Tulo Arokodare © BELGAIMAGE/Photo News

EXCLUSIEF. “Anderlecht wou mij uitsluiten. Maar ze hebben zich vergist”: hoe omstreden makelaar spits Arokodare bij Genk en niet bij paars-wit parkeerde

Belgisch voetbalDe prijs voor transfersaga van deze mercato gaat naar... Tolu Arokodare (22). Medisch gekeurd bij Anderlecht, maar nog geen uur later op weg naar Genk. Een inkijk op die doldwaze dag door de ogen van verschillende hoofdrolspelers. “Dachten ze dat ik dat van die medische testen niet te weten zou komen?”, doet ook makelaar Didier Frenay aan onze redactie zijn verhaal.

35 reacties

 • Philippe Deckers

  1 maand geleden
  Makelaars verzieken het voetbal.
 • Eddy Jans

  2 maanden geleden
  Hoe zou je als speler zelf zijn een huur van 6 maanden tov een contract van 4, 5 jaar en zekerheid op europees voetbal bij genk tov een groot vraagteken bij anderlecht. Tenslotte is het nog altijd dat de handtekening van de speler op het contract moet staan. Zonder die handtekening is er niets en is al het voorgaande zonder betekenis.
 • michel schoep

  2 maanden geleden
  Het is dringend nodig dat deze moderne slavenhandel aangepakt wordt. Het Bosman arrest in 1995 moest er voor zorgen dat een voetballer niet meer als lijfeigene levenslang gebonden was aan de club waar hij/zij als kind een licentie tekende. De speler moest vrij kunnen spelen waar het hem beliefde. Maar vrij vlug werd deze vrijheid vervangen door je reinste mensenhandel. Wel 1 zeer bijzondere soort van mensenhandel, want de mens/voetballer die men verhandeld wordt er zelf stinkend rijk van.
 • Dirk Robberechts

  2 maanden geleden
  Kunnen makelaars niet gestraft worden als mensenhandelaars?
 • Peter Eeckhout

  2 maanden geleden
  Hoe kan die nog altijd makelaar zijn...zegt genoeg
 1. KIJK. Samoise solliciteert nog naar Oscar voor beste theater: “We wensen hem een spoedig herstel toe”
  17

  KIJK. Samoise sollici­teert nog naar Oscar voor beste theater: “We wensen hem een spoedig herstel toe”

  Eén brok frustratie was Anderlecht in Gent. De Europe play-offs weer wat verder weg. Na de match ging doelman Bart Verbruggen in de clinch met Benito Raman, terwijl Jan Vertonghen voor zich uitstaarde: “Het was veel te weinig”, zuchtte de Rode Duivel. Al kan paars-wit wel mekkeren over de uitsluiting van Diawara, nadat Samoise via een stukje theater een Oscar waardig de Guinese middenvelder een erg goedkope eerste gele kaart aansmeerde.
 1. “Ik vond dat het nog lang duurde voor een grotere Europese club hem kwam weghalen”: ex-club en ex-collega’s geven geheimen prijs van ‘methode Fredberg’
  PREMIUM
  7

  “Ik vond dat het nog lang duurde voor een grotere Europese club hem kwam weghalen”: ex-club en ex-collega’s geven geheimen prijs van ‘methode Fredberg’

  Identiek is de situatie niet, maar parallellen zijn er zeker. Toen Jesper Fredberg (41), de nieuwe CEO of Sports van Anderlecht, in 2019 de sportieve teugels bij Viborg FF in handen nam, speelde de ploeg in tweede klasse. Sindsdien promoveerde het, debuteerde het Europees én legt Viborg de grote Deense clubs het vuur aan de schenen. Wij gingen in Denemarken op zoek naar ‘de methode van Fredberg’. “Hij stuurde zelfs bloemen naar onze echtgenotes.”