Bart Verbruggen.
Volledig scherm
Bart Verbruggen. © Photo News

Debutant Verbruggen (18) doorstaat eerste test in doel: “Hebben hem hier maandenlang voor klaargestoomd”

AnderlechtDe surprise van de chef bij Anderlecht was doelman Bart Verbruggen. Een Nederlander van amper achttien, hij doorstond de test op Jan Breydel. “We hebben hem hier maandenlang voor klaargestoomd.”

1 reactie

 • Etienne Vanhoegaerden

  1 maand geleden
  Heel goede presentatie rustig aan de bal. Hopelijk krijgt hij de rest van seizoen zijn kans.
 1. Gekomen voor een prikje en Nederlands jeugdinternational: dit moet je weten over Bart Verbruggen, dé surprise du chef in doel bij Anderlecht
  PREMIUM
  Belgisch voetbal

  Gekomen voor een prikje en Nederlands jeugdinter­na­ti­o­nal: dit moet je weten over Bart Verbruggen, dé surprise du chef in doel bij Anderlecht

  Geen Timon Wellenreuther onder de lat bij Anderlecht voor de topper op Jan Breydel. Wél Bart Verbruggen. “Bart wie?”, denkt u misschien en da’s niet eens vreemd. De 18-jarige Nederlandse keeper speelde nog geen officiële match voor paars-wit sinds zijn transfer vorige zomer. Daarom: een kennismaking, aan de hand van enkele weetjes.
 2. Antwerp snoept derde plaats af van Anderlecht na gecontesteerde goal van Lamkel Zé
  Play
  Jupiler Pro League
  16

  Antwerp snoept derde plaats af van Anderlecht na gecontes­teer­de goal van Lamkel Zé

  Antwerp heeft z’n ‘finale’ tegen Anderlecht gewonnen. De ‘Great Old’ haalde het met 1-0, is zo zeker van de derde plek én van Europees voetbal tot Nieuwjaar. RSCA schoot zichzelf in de voet - Miazga pakte na een kwartiertje rood -, eindigt de Champions’ Play-offs als vierde en moet voorrondes spelen op de Conference League. In de andere wedstrijd pakte Racing Genk een prestigezege tegen landskampioen Club Brugge (1-2).