Eigenaar Marc Coucke met voorzitter Wouter Vandenhaute in de tribunes.
Volledig scherm
Eigenaar Marc Coucke met voorzitter Wouter Vandenhaute in de tribunes. © Photo News

Anderlecht publiceert jaarrekening: nieuw recordverlies van 36,4 miljoen euro, schuldenberg van 116,7 miljoen

AnderlechtAnderlecht blijft in financieel woelig vaarwater. De club legde enkele maanden na de deadline zijn jaarrekening neer bij de Nationale Bank. Wat blijkt uit de resultaten die in de balanscentrale vrij te raadplegen zijn: in het seizoen 2019-2020 leed RSCA opnieuw een recordverlies van 36,4 miljoen euro. Vooral de spelerslonen en makelaarskosten bleven hoog en de schuldenberg stijgt. 

76 reacties

 • Hermes Olympus

  8 maanden geleden
  Sinds het seizoen 2017-2018 gaat het stijl bergaf met Anderlecht, laat dat nu net het seizoen zijn dat Verschueren manager werdt. Zonder Philippe Collin stellen de Verschueren’s niets voor, noch de oude of de jonge.
 • Jean Emare

  8 maanden geleden
  Danny?! Wat zeg jij nu? Waarschijnlijk nog geen enkele match gezien. Verder is het boekhoudkundig gezien slecht natuurlijk. Maar je moet het volledige plaatje bekijken. Eigendommen, materiaal, rollend materieel, spelers onder contract (pot. waarde), inkomsten van sponsor & merchandise, aandeelhouders,.. staar je dus niet blind op die 100miljoen. Al kan je moeilijk zeggen, dat het goed is natuurlijk. Een constructie zal btw volgend kwartaal onder de aandeelhouders goedgekeurd worden.
 • Yuri Colombi

  8 maanden geleden
  Ik vermoed dat het nieuwe stadion dan ook niet voir volgend jaar gaat zijn ?
 • Guy Chaves Daguilar

  8 maanden geleden
  Frankie Bressinck: Sanneh was een transfer die Coucke per sé wou en zelf geregeld heeft, hoe kan je dat een bestuur aanwrijven dat nog geen jaar in de driver’s seat zit? Anderlecht betaalt nog steeds de prijs voor het zwakke sportief beleid (en dus transfers) van de tandem Coucke-Devroe en het wanbeleid van de clan Van Holsbeek-VDStock. Bundu is een miscast net zoals Krmencik dat voor Club was of Dessers voor Genk.
 • eduard janssens

  8 maanden geleden
  Als ze alle de clubs die in eerste gaan doorlichten op schuld voor een licentie te krijgen dan valt Anderlecht zo uit de boot anders snijd de bond in zijn eigen vingers .