Siska Vanpeteghem en Kim Manhaeve uit Beveren aan de Ijzer lanceren met Studio Troost rouwkaartjes
Volledig scherm
PREMIUM
Siska Vanpeteghem en Kim Manhaeve uit Beveren aan de Ijzer lanceren met Studio Troost rouwkaartjes © GUS

Vriendinnen maken bijzondere troostkaartjes: “’Veel sterkte’ zijn soms harde woorden wanneer je iemand verliest”

Alveringem‘Veel sterkte’, je schrijft het vaak veel te snel wanneer je iemand wil condoleren. “Waarom zou je je altijd sterk moeten houden zeker in tijden waar je net zoveel zachtheid nodig hebt”, vraagt Siska Vanpeteghem zich af wanneer ze die woorden hardop zegt. Daarom lanceert ze met haar vriendin Kim Manhaeve Studio Troost. Ze maken zachte kaartjes met troostende woorden. Siska weet waarover ze spreekt. Zeven jaar geleden verloor ze haar man na een pijnlijk arbeidsongeval.

 1. Pedrouchka lanceert werkdagboek ‘Ik denk dat ik te veel denk’ voor volwassenen: “Mentale problemen wil ik bespreekbaar maken bij jongeren, maar ook bij volwassenen”
  PREMIUM
  Poperinge, Dadizele

  Pedrouchka lanceert werkdag­boek ‘Ik denk dat ik te veel denk’ voor volwasse­nen: “Mentale problemen wil ik bespreek­baar maken bij jongeren, maar ook bij volwasse­nen”

  Na een medische blunder veranderde het leven van Pedrouchka drastisch en werd haar persoonlijk dagboek in een boek ‘En toen werd ik wakker’ gegoten. ‘Ik denk dat ik teveel denk’ is het nieuwe werkdagboek van leerlingenbegeleidster Pedrouchka Samyn voor piekerende volwassenen. Eerder pende ze al het hulpboek ‘En nu kan ik slapen’ neer voor piekerende jongeren.
 2. “Hij heeft een trauma voor het leven”: Vader vindt 27-jarige zoon dood in bed na overdosis xtc
  PREMIUM
  Veurne/Koksijde/Nieuwpoort

  “Hij heeft een trauma voor het leven”: Vader vindt 27-jarige zoon dood in bed na overdosis xtc

  Een overdosis xtc kostte in januari vorig jaar het leven aan een 27-jarige jongeman uit Veurne. Zijn vader trof hem ‘s morgens levenloos aan in zijn bed. Het Openbaar Ministerie acht nu drie personen verantwoordelijk voor zijn dood: een goede vriend, een kennis van de vriend en een drugsdealer. Ze riskeren celstraffen van 38 en 45 maanden. “Uiteraard heeft het slachtoffer zelf ook een aandeel. Maar hij was nooit gestorven zonder dat er drugs aan hem werden gegeven.”