Nina kan alweer lachen na haar hachelijke avontuur op de schoolbus. Mama Evy en papa Bjorn zijn vooral opgelucht dat alles goed is afgelopen.
Volledig scherm
PREMIUM
Nina kan alweer lachen na haar hachelijke avontuur op de schoolbus. Mama Evy en papa Bjorn zijn vooral opgelucht dat alles goed is afgelopen. © Vandewalle

Kleuter Nina (4) zit hele dag opgesloten in schoolbus: “Zelfs op school vonden ze het niet vreemd dat ze niet in de klas zat”

AlveringemKleine Nina (4) uit Alveringem kan alweer lachen nadat ze een hele dag op de schoolbus opgesloten zat. “Niemand had ons meisje gezien. Gelukkig heeft ze er niets aan overgehouden en daarom dienen we geen klacht in”, reageert mama Evy Vandewalle (34). Toch neemt burgemeester Gerard Liefooghe (Gemeentebelangen CD&V) het voorval bijzonder ernstig.

  1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
    TV

    “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

    Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”