Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Kristof Pieters

Auto slipt door oliespoor en crasht tegen boom

GijverinkhoveIn Gijverinkhove, deelgemeente van Alveringem, is dinsdag rond 13.30 uur een auto beginnen slippen, tollen en tegen een boom gecrasht. De bestuurder raakte lichtgewond. De oorzaak was een oliespoor op de weg. 

 1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 2. Jobstudenten scannen deze zomer duizenden gerechtelijke dossiers om ze ook online te kunnen raadplegen: “Veel bandwerk, maar wel interessante verhalen”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Jobstuden­ten scannen deze zomer duizenden gerechte­lij­ke dossiers om ze ook online te kunnen raadplegen: “Veel bandwerk, maar wel interessan­te verhalen”

  134 jobstudenten zijn deze zomer in ons land aan de slag om duizenden gerechtelijke dossiers in te scannen. Op die manier zullen betrokkenen van thuis uit met hun rijksregisternummer het dossier digitaal kunnen inkijken. Tot nu was in Oost- en West-Vlaanderen nog geen enkel dossier online raadpleegbaar. Minister Van Quickenborne sprak woensdag de jobstudenten op de rechtbank in Kortrijk moed in. “Op dit moment spenderen sommige medewerkers hier nog 30 procent van hun tijd aan de kopieermachine, dit is een eerste stap naar volledig digitale dossiers”