Er komt een verzamelgebouw van 4000 vierkante meter opgesplitst in units van 200 vierkante meter
Volledig scherm
PREMIUM
Er komt een verzamelgebouw van 4000 vierkante meter opgesplitst in units van 200 vierkante meter © Ferhan

Alveringems dorp Gijverinkhove in trek bij ondernemers: nieuwe KMO-zone al voor meer dan de helft verkocht

AlveringemVolgende week start de bouw van de nieuwe KMO-zone Weegschede in Gijverinkhove. Nu al is 60 procent van de units verkocht. Wat maakt dat kleine Alveringemse dorp zo populair bij ondernemers? Wij vroegen het aan de ontwikkelaar die meteen het volledige plan ontvouwt en de eerste toekomstbeelden toont.

 1. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 2. Schilder onderschept mails naar concurrent en ‘steelt’ klussen: zes maanden cel en 30.000 euro schadevergoeding
  De Panne/Koksijde

  Schilder onder­schept mails naar concurrent en ‘steelt’ klussen: zes maanden cel en 30.000 euro schadever­goe­ding

  Een schilder (38) uit De Panne is bij verstek tot zes maanden cel veroordeeld, omdat hij de website van een concurrent uit Koksijde heeft gemanipuleerd, zodat die geen e-mails of werkaanvragen meer kreeg. Die kwamen namelijk allemaal in de mailbox van de beklaagde terecht, zodat hij potentiële klanten kon overnemen. De man moet nu 30.000 euro schadevergoeding aan het slachtoffer betalen wegens omzetverlies.