De neergeknuppelde das in het dierenopvangcentrum in Opglabbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
De neergeknuppelde das in het dierenopvangcentrum in Opglabbeek. © Mine Dalemans

Zeventiger riskeert zes maanden cel voor doodknuppelen van das, maar blijft zijn onschuld volhouden

Alken/WellenEen 76-jarige man uit Wellen riskeert zes maanden cel voor het toetakelen van een das. Begin april vonden wandelaars het beestje zwaargewond in een maïsveld in Alken. Burgerlijke partijen Vogelbescherming Vlaanderen, Natuurpunt Limburg en de vzw Wellense Natuurvereniging ’t Bokje vragen elk een schadevergoeding van minstens 1.000 euro.

 1. Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”
  PREMIUM
  Herbricht

  Eeuwenoud gehucht met vier inwoners dooft nog sneller uit nu cafébaas Rudi stopt: “Binnen 10 jaar woont hier wellicht niemand meer”

  Er ligt in Vlaanderen een gehuchtje waar een handvol inwoners al decennia dapper strijdt tegen de perikelen van de Maas. Het klinkt als de intro van Asterix en Obelix, maar het gaat om Herbricht waar exact drie huizen en één cafe nog in de winterbedding van de rivier liggen. De zoveelste overstroming deze zomer bleek er één te veel voor cafébaas Rudi Smeets die na 105 jaar en drie generaties de handdoek in de ring gooit. “Ik heb al héél wat tranen gelaten, maar ik kan niet meer”, vertelt hij. Binnenkort verhuist Rudi en laat zo de drie overige bewoners achter.
 1. RESTOTIP. Apéro Boules in Hasselt: “Genieten van fingerfood en burgers tijdens gezellig potje ‘boules’”
  PREMIUM
  Hasselt

  RESTOTIP. Apéro Boules in Hasselt: “Genieten van fingerfood en burgers tijdens gezellig potje ‘boules’”

  Hasselaren die in deze tijden een gezellige avond met vrienden of familie nog meer dan ooit weten te waarderen, kunnen sinds kort terecht bij Apéro Boules. Sinds afgelopen zomer is deze gloednieuwe zaak gelegen op Quartier Bleu, waar iedereen voortaan kan genieten van een potje ‘jeu de boules’ tijdens fingerfood, tapas of een smaakvolle burger. Wij proefden met plezier.
 2. Hasselt pakt uit met ondernemersfolder om nieuwe starters naar stad te lokken
  Hasselt

  Hasselt pakt uit met onderne­mers­fol­der om nieuwe starters naar stad te lokken

  Liefst 62 nieuwe ondernemers vonden zelfs in het coronajaar 2020 hun weg naar Hasselt. Dat blijkt uit de gloednieuwe ondernemersfolder van de stad, waarmee schepen Rik Dehollogne (N-VA), centrummanager Ben Croonenborghs en de dienst Economie ook in de toekomst nieuwe ondernemers willen aantrekken. “De laatste weken mochten we weer nieuwe starters verwelkomen, en die trend houden we met plezier verder aan.”