Amber (links) en Amalya (rechts) zitten in het vierde middelbaar en schreven samen met hun klasgenootjes een brief naar Vlaams minister Lydia Peeters met de vraag of de fietsrit naar school veiliger kan in de toekomst.
Volledig scherm
PREMIUM
Amber (links) en Amalya (rechts) zitten in het vierde middelbaar en schreven samen met hun klasgenootjes een brief naar Vlaams minister Lydia Peeters met de vraag of de fietsrit naar school veiliger kan in de toekomst. © Mine Dalemans

Vlaams minister Lydia Peeters maakt werk van onveilige gewestweg N754 na bezorgde brieven van basisschool B@S!S: “Veilige fietsroutes moeten prioriteit zijn”

AlkenVeilig naar school fietsen is niet vanzelfsprekend voor de leerlingen van de Gemeentelijke Basisschool de B@S!S in Alken, maar daar belooft Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters snel verandering in te brengen. Zij trok maandagmiddag naar de school met zeven concrete voorstellen om de drukke en gevaarlijke gewestweg N754 veiliger te maken. Een grote opluchting voor de leerlingen van het vierde leerjaar, die elk een brief naar de minister hadden geschreven. “Straks kunnen we weer veilig naar onze sportles fietsen”, klinkt het bij Amalya (9) en Amber (10).