Slachtoffer Annick.
Volledig scherm
Slachtoffer Annick. © RV

Verdachte van ‘tiramisumoord’ moet naar assisen: echtgenoot blijft onschuld uitschreeuwen

AlkenKarel B. (55) uit Alken zal zich moeten verantwoorden voor de moord op zijn echtgenote Annick Haesevoets (45). Dat besliste de Kamer van Inbeschuldigingstelling (KI). De vrouw overleed vijf jaar geleden na het eten van een potje tiramisu, waarin medicatie vermengd was. Haar man ontkent nog steeds iedere betrokkenheid bij haar dood.

 1. Bijna 1 op 3 Hasseltse bushaltes verdwijnt: “Wij zijn een centrumstad, en tóch worden hier zoveel haltes geschrapt”
  PREMIUM
  Hasselt

  Bijna 1 op 3 Hasseltse bushaltes verdwijnt: “Wij zijn een centrum­stad, en tóch worden hier zoveel haltes geschrapt”

  191 bushaltes van de 600-tal in totaal: zoveel zullen er in het Hasseltse straatbeeld verdwijnen vanaf 2022. De Vlaamse overheid zet vanaf dan haar plannen voor een ‘basisbereikbaarheid’ in het openbaar vervoer in gang, bedoeld om bushaltes enkel te behouden waar nodig en de reistijd te beperken. Eén op vier bushaltes zal daarvoor alleen al in Limburg moeten verdwijnen. “De alternatieve mobipunten? Die zijn voor Hasselt eerder een doekje voor het bloeden”, reageert het stadsbestuur.
 1. Huiszoeking bij Truiense journalist Dirk Selis (46) in onderzoek naar lek Veerle Heeren: “Meteen duidelijk gemaakt aan speurders dat ik bronnen niet prijsgeef”
  Play

  Huiszoe­king bij Truiense journalist Dirk Selis (46) in onderzoek naar lek Veerle Heeren: “Meteen duidelijk gemaakt aan speurders dat ik bronnen niet prijsgeef”

  “Dat de politiek het gerecht inschakelt om een journalist de mond te snoeren, vind ik een verkeerd signaal”, zegt Dirk Selis (46). Bij de Truiense journalist, die als eerste de gelekte documenten over de vroegtijdige vaccinatie van burgemeester Veerle Heeren ontving, werd donderdagavond een huiszoeking uitgevoerd, om zijn bronnen te achterhalen. Die worden verdacht van schending van het medische beroepsgeheim en hacking.
 2. Zware bom uit WOII gevonden in Hasselt: ontstekingsmechanismes onschadelijk gemaakt
  Play

  Zware bom uit WOII gevonden in Hasselt: ontste­kings­me­cha­nis­mes onschade­lijk gemaakt

  Een 500 kilo zware vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog die donderdagmiddag werd gevonden in een natuurgebied in Hasselt, is onschadelijk gemaakt. Dat heeft burgemeester Steven Vandeput (N-VA) van Hasselt donderdagavond rond 21.45 uur laten weten. De ontmijningsdienst van het leger DOVO heeft de twee ontstekingsmechanismes weggehaald. Die worden ter plaatse vernietigd, daarna zal de bom worden meegenomen. Voor het onschadelijk maken moesten driehonderd bewoners in de veiligheidszone geëvacueerd worden.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”