Illustratiebeeld. Photo by Philip Reynaers / Photonews
Volledig scherm
Illustratiebeeld. Photo by Philip Reynaers / Photonews © Photo News

Inbrekers slaan toe in Alken

AlkenDe lokale politie meldt dat een achterdeur van een woning deze namiddag geforceerd werd. Het is nog niet duidelijk of er ook iets gestolen werd.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Belgische start-up Hoppy lanceert 200 elektrische deelfietsen in Hasselt

  Belgische start-up Hoppy lanceert 200 elektri­sche deelfiet­sen in Hasselt

  De oplettende Hasselaar heeft misschien al wel gemerkt dat er turquoise fietsen in het straatbeeld verschijnen. Vanaf de paasvakantie zullen dat er een stuk meer zijn, want dan lanceert de Belgische start-up Hoppy 200 gloednieuwe elektrische fietsen in de Limburgse hoofdstad. Hiermee voegt het bedrijf de negende stad toe aan zijn aanbod in Europa. “Dit is nog maar het begin”, klinkt het bij CEO Kenny Vercruysse.
  Hasselt