Gemeentehuis van Alken.
Volledig scherm
Gemeentehuis van Alken. © Jimmy De Schrijver

Gemeenteraad Alken uitgesteld wegens computerprobleem

“Door authenticatieproblemen met CZAM kon niet aan het inzagerecht voor de raadsleden voldaan worden. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist om de gemeente- en OCMW-raadszitting van donderdag 26 september te verplaatsen naar donderdag 3 oktober”, klinkt het bij het Alkens gemeentebestuur.

 1. De coronacijfers in Alken van woensdag 14 oktober

  De coronacij­fers in Alken van woensdag 14 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Alken minder dan 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen op één dag. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 30. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Alken op 258 te liggen. Omdat Alken meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Australische kat wint duel met kleine python
  Play

  Australi­sche kat wint duel met kleine python

 2. Geen flessenopener bij de hand? Dan komt dit wereldrecord van pas
  Play

  Geen flessenope­ner bij de hand? Dan komt dit wereldre­cord van pas