Bende opgepakt die scholen, voetbalkantines en voertuigen viseerde

ALKEN/BORGLOON/ KORTESSEM/ WELLEN/HEERSDe recherche van de politiezone Kanton Borgloon heeft maandag een bende opgepakt, die ervan verdacht wordt meerdere inbraken te hebben gepleegd in scholen, voetbalkantines en voertuigen. De onderzoeksrechter liet een Wellenaar (17) dinsdag opsluiten in de jeugdinstelling in Everberg. Een tweede verdachte uit Wellen (20) en één uit Borgloon (18) zitten in de Hasseltse gevangenis. Een andere twintiger uit Borgloon mocht beschikken.

 1. Drie Hasseltse slachtoffers bij vervalsing van facturen
  Hasselt

  Drie Hasseltse slachtof­fers bij vervalsing van facturen

  Een 25-jarige vrouw uit Chimay is veroordeeld tot een celstraf van acht maanden voor het vervalsen van vier facturen waarop een bankrekeningnummer werd aangepast. Op die manier kon ze bijna 30.000 euro ontvreemden van drie verschillende burgerlijke partijen uit Hasselt. De twintiger krijgt ook een geldboete van 600 euro. De celstraf wordt met volledig uitstel uitgesproken. Aan twee burgerlijke partijen moet ze respectievelijk een bedrag van 5.862 euro en 6.913,26 euro uitbetalen. Ook de rechtsplegingsvergoeding van 1.080 euro is twee keer voor haar rekening.
 2. Kim Meylemans glijdt in Winterberg voor de top acht: “Normaal moedigen dertig vrienden mij aan, maar nu zal ik vooral mijn coach horen”
  Skeleton/Wereldbeker

  Kim Meylemans glijdt in Winterberg voor de top acht: “Normaal moedigen dertig vrienden mij aan, maar nu zal ik vooral mijn coach horen”

  Skeletoni Kim Meylemans is deze week nog eens vlakbij huis aan de slag. Het is te zeggen: ze neemt deel aan de wereldbeker in Winterberg, de baan die op amper een paar uurtjes rijden van Limburg ligt. De Maaslandse die intussen in Alken woont kan in het Sauerland in normale omstandigheden rekenen op de steun van een dertigtal supporters, maar die zijn er dit jaar niet. “Jammer, het thuisgevoel zal iets minder sterk zijn. Er is wel een voordeel: ik zal de instructies van mijn coach beter horen”, lacht ze.
 3. Acht jaar cel voor verkrachting hangt boven hoofd van Truienaar (49), maar vermeend slachtoffer woont nog steeds bij hem in
  Sint-Truiden

  Acht jaar cel voor verkrach­ting hangt boven hoofd van Truienaar (49), maar vermeend slachtof­fer woont nog steeds bij hem in

  Vanmiddag werd in de correctionele rechtbank van Hasselt een zeer opmerkelijke zaak behandeld. Er werd een celstraf van maar liefst acht jaren gevorderd ten aanzien van een 49-jarige man uit Sint-Truiden. Hij wordt beschuldigd van de jarenlange verkrachting van zijn stiefdochter. Opvallend: de man woont nog steeds in bij het slachtoffer en diens moeder. Hij maakt zelfs doodleuk trouwplannen met die laatste.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi