Hoe staat het met de beloftes van het huidige bestuur van Alken? Wij namen deze week vijf punten uit de meerjarenplanning onder de loep.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoe staat het met de beloftes van het huidige bestuur van Alken? Wij namen deze week vijf punten uit de meerjarenplanning onder de loep. © Karolien Coenen

BELOOFD IS BELOOFD. Komt er een nieuwbouw voor de jeugdverenigingen van Alken? Hoe loopt het met het e-loket? En hoe ver staat de gemeente met zonnepanelen op haar gebouwen?

AlkenDe bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteerden 5 beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Alken, een gemeente die zelf hernieuwbare energie wil creëren met PV-installaties op haar gemeentelijke gebouwen en voor de jeugdverenigingen een nieuwbouw moet hebben tegen 2024.

  1. Verhuis van Hasseltse vaccinatiecentrum ligt opnieuw op tafel: “Tweede boosterprik straks toch voor iedereen? Dan hebben we meer capaciteit nodig”
    PREMIUM
    Hasselt

    Verhuis van Hasseltse vaccinatie­cen­trum ligt opnieuw op tafel: “Tweede booster­prik straks toch voor iedereen? Dan hebben we meer capaciteit nodig”

    Nu alle volwassenen vanaf september een tweede boosterprik mogen halen, maakt ook het Hasseltse vaccinatiecentrum zich klaar om – indien nodig – op te schalen. Het centrum verhuisde dit voorjaar nog naar een compactere locatie op de Huisartsenwachtpost van Jessa, “maar intussen lopen er opnieuw gesprekken voor een mogelijke verhuis”, bevestigt programmatiemanager Olivier Hoogmartens.