Archiefbeeld ambulance
Volledig scherm
Archiefbeeld ambulance © Toon Royackers

Auto en bestelwagen botsen

 1. De coronacijfers in Alken van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Alken van dinsdag 20 oktober

  In Alken zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 51 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Alken op 439 te liggen. Omdat Alken meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. 20 militaire gebeurtenissen in Limburg gebundeld in historisch werk: “Opgebouwd zodat je het ook als route kan gebruiken”

  20 militaire gebeurte­nis­sen in Limburg gebundeld in historisch werk: “Opgebouwd zodat je het ook als route kan gebruiken”

  Van de slag van Steps in 1213 tot het ontstaan van het vliegveld van Brustem (tot 1996), de militaire geschiedenis van Limburg telt heel wat unieke verhalen. Daar speelt de provincie handig op in met het werk ‘Strijdtoneel Limburg. Van schermutseling tot wereldoorlog’. In het boek worden twintig historische gebeurtenissen beschreven. “Het boek is zo opgebouwd dat je het ook als route kan gebruiken om het Limburgs erfgoed te verkennen”, aldus gedeputeerde van Erfgoed en Toerisme Igor Philtjens.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery