Alkenaar en masterstudent fotografie Lennert Berx (24) is de kersverse winnaar van de Wanatoeprijs met zijn fotoboek 'Onkruid'.
Volledig scherm
PREMIUM
Alkenaar en masterstudent fotografie Lennert Berx (24) is de kersverse winnaar van de Wanatoeprijs met zijn fotoboek 'Onkruid'. © Borgerhoff

Alkenaar Lennert Berx (24) wint Wanatoeprijs met fotoboek over kraakpand: “Iedereen moet zijn eigen rustplek kunnen vinden”

AlkenAlkenaar en masterstudent fotografie Lennert Berx (24) is verkozen tot de kersverse winnaar van de Wanatoeprijs. Daarmee krijgt zijn fotoverhaal ‘Onkruid’ over een Hasselts kraakpand de stempel van beste afstudeerproject onder de Limburgse kunststudenten. “Niet dat ik mensen wil aanzetten tot kraken, maar wél om hun eigen rustplek te vinden.”

 1. Achttien maanden cel voor Truienaar met ‘zwarte garage’
  Sint-Truiden

  Achttien maanden cel voor Truienaar met ‘zwarte garage’

  Een 45-jarige Truienaar krijgt een effectieve celstraf van achttien maanden voor de exploitatie van een werkplaats voor het nazicht, het herstellen en het onderhouden van motorvoertuigen tussen mei 2017 en februari 2019. De man was niet ingeschreven in de Kruispuntbank van Ondernemingen en beschikte niet over een geldig btw-nummer. “Zijn verklaringen en de vaststellingen van de politie en de inspectie tonen aan dat hij werkelijk nergens mee in orde was”, staat te lezen in het vonnis. “Toen hij voor gelijkaardige inbreuken onder voorwaarden in vrijheid werd gesteld, zette de beklaagde zijn ‘zwarte garage’ gewoon verder op een andere locatie." Naast de celstraf krijgt de man ook een geldboete van 4.000 euro.
 1. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok

 2. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid