De gemeente Alken, met burgemeester Marc Penxten op de foto in het midden, vangt sinds april zo'n 45 Oekraïense vluchtelingen op in het voormalige WZC Cecilia. (Archiefbeeld)
Volledig scherm
De gemeente Alken, met burgemeester Marc Penxten op de foto in het midden, vangt sinds april zo'n 45 Oekraïense vluchtelingen op in het voormalige WZC Cecilia. (Archiefbeeld) © Gemeente Alken

Alken organiseert kennismakingsmoment met Oekraïense vluchtelingen

AlkenOp zaterdag 3 september organiseert de Cultuurraad van Alken samen met CERA en het Davidsfonds Alken een kennismakingsmoment met vijftien Oekraïense vluchtelingen in de gemeente.

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Michel Dylst vraagt geld aan ex-mijnwerkers vanuit de gevangenis: “Hij heeft geen zwijgplicht, dus dat mag”
  PREMIUM
  Limburg

  Michel Dylst vraagt geld aan ex-mijnwer­kers vanuit de gevangenis: “Hij heeft geen zwijg­plicht, dus dat mag”

  “Nu heb ik u nodig!”, zo staat er in de recente mail van vzw KS Vriendenkring. Michel Dylst zélf vraagt er in eigen naam aan de achterban om geld te storten, en dat terwijl er een gerechtelijk onderzoek loopt over het mogelijk verduisteren van 1 miljoen euro. Dylst zit zelfs nog steeds in de cel. “Maar hij heeft geen zwijgplicht, dus hij mag anderen een volmacht geven om in zijn naam te communiceren", zegt de advocaat van Dylst.