De inwoners van Alken kunnen vanaf volgende week lokale producten bestellen en afhalen in het centrum. (Illustratiebeeld)
Volledig scherm
De inwoners van Alken kunnen vanaf volgende week lokale producten bestellen en afhalen in het centrum. (Illustratiebeeld) © Unsplash

Alken krijgt vanaf dinsdag eigen afhaalpunt voor korte keten

AlkenVanaf dinsdag krijgt Alken een eigen afhaalpunt voor de korte keten. Inwoners kunnen online hun bestelling doorgeven, waarna ze elke dinsdagavond tussen 19 en 20 uur hun producten kunnen afhalen in gemeenschapscentrum Taeymans. De gemeente heeft hiervoor partners Boeren & Buren en De Kriekelaer aangetrokken.

  1. ZIEN. UHasselt viert 50ste verjaardag met theatervoorstelling samen met Het Nieuwstedelijk
    PREMIUM

    ZIEN. UHasselt viert 50ste verjaardag met theater­voor­stel­ling samen met Het Nieuwstede­lijk

    Voor de 50ste verjaardag van UHasselt maakt theaterhuis Het nieuwstedelijk de voorstelling ‘Mooie jaren - een kroniek van onze tijd’. “Een voorstelling over de voorbije halve eeuw waarin we een generatie vrienden volgen die het leven, de liefde en een wereld in voortdurende verandering ontdekken", zeggen regisseurs Stijn Devillé en Christophe Aussems. Op 19 mei gaat de voorstelling in première in het Cultuurcentrum Hasselt, waarna deze in het najaar doorheen heel Vlaanderen trekt.
    Hasselt