De eerstesteenlegging van de nieuwe zorgcampus Kouterman met burgemeester Marc Penxten in het midden en schepen voor Ruimtelijke Ordening Frank Vroonen (links).
Volledig scherm
De eerstesteenlegging van de nieuwe zorgcampus Kouterman met burgemeester Marc Penxten in het midden en schepen voor Ruimtelijke Ordening Frank Vroonen (links). © Benoit De Freine

Alken krijgt nieuwe zorgcampus Kouterman

Kouterman, zo heet de nieuwe zorgcampus die straks naast sport- en recreatiedomein De Alk zal verrijzen. Dat maakten de gemeente Alken en Integro vzw vandaag bekend tijdens de eerstesteenlegging van het project. De campus wordt hét centrale verzamelpunt voor woon- en ouderenzorg in de regio. In opdracht van Integro vzw bouwt THV Dethier-Democo binnenkort een rusthuis met zorgkamers, assistentiewoningen en een dagverzorgingscentrum. Bovendien verhuist ook het lokaal dienstencentrum De Kouter van het OCMW-Alken naar de vernieuwde site.

 1. Colombiaanse dievenbende die universiteiten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdiefstal tijdens de examens veroorzaakt veel overlast”
  Hasselt

  Colombiaan­se dievenben­de die universi­tei­ten teisterde, riskeert tot drie jaar cel: “Een laptopdief­stal tijdens de examens veroor­zaakt veel overlast”

  Een Colombiaanse dievenbende met vijf leden vanaf 22 jaar teisterde een tijdlang de Vlaamse universiteiten. De Zuid-Amerikanen stonden op de loer en tijdens de (middag)pauzes gingen ze aan de haal met achtergebleven laptops van studenten en medewerkers. Aan de Hasseltse universiteit liepen ze tegen de lamp. Vier leden riskeren 36 maanden cel, één Colombiaan kijkt aan tegen 30 maanden cel.
 2. Beringenaar (50) krijgt vijf jaar cel voor verkrachting van meisje met verstandelijke beperking

  Beringe­naar (50) krijgt vijf jaar cel voor verkrach­ting van meisje met verstande­lij­ke beperking

  Een 50-jarige Beringenaar is veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar voor de aanranding van een minderjarige vrouw met een verstandelijke beperking. De feiten speelden zich af in Lummen tussen 8 juni 2018 en 14 juli 2018. Het slachtoffer had verklaard dat ze verliefd was op de beklaagde, maar de rechtbank oordeelt dat het totaal verkeerd was om seksuele daden bij haar te stellen. “Bovendien verklaart het slachtoffer ook dat ze op bepaalde ogenblikken gedwongen werd door de beklaagde.” De man had reeds een gevangenisstraf van drie jaar met uitstel gekregen voor zedenfeiten. Hij krijgt nu nog een uitstel voor de helft van de celstraf. Bij het slachtoffer heeft hij een contactverbod en hij moet zich ook laten begeleiden voor zijn financiële problemen. Daarnaast wordt hij ook voor vijf jaar ontzet uit de rechten. Aan het slachtoffer en haar omgeving moet hij een schadevergoeding van 6.250 euro betalen.
 1. Timo Kielich begint aan zijn laatste seizoen bij de beloften: “Profcontract ligt nog niet klaar, ik zal moeten presteren"

  Timo Kielich begint aan zijn laatste seizoen bij de beloften: “Profcon­tract ligt nog niet klaar, ik zal moeten presteren"

  Timo Kielich (Credishop-Fristads) begint zondag in het Nederlandse Gieten aan zijn veldritseizoen. Dat hij over een paar goede benen beschikt, bewees hij vorig weekend door de Belgische titel marathon in het mountainbiken te pakken. “Ik wilde graag nog eens op de mountainbike rijden en het BK was een ideale gelegenheid. De titel is mooi meegenomen, maar de focus ligt toch nog op de cross’, vertelt Kielich.
 2. De coronacijfers in Alken van dinsdag 13 oktober

  De coronacij­fers in Alken van dinsdag 13 oktober

  In Alken zijn er op één dag 10 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog minder dan 5. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 28 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Alken komt dat getal nu op 241 te liggen. Alken heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.