Walter De Donder in zijn burgemeesterskabinet in Affligem.
Volledig scherm
Walter De Donder in zijn burgemeesterskabinet in Affligem. © Mozkito

Walter De Donder, de 15-jarige schoolverlater die het tot populair burgemeester schopte

Walter De Donder is kandidaat-voorzitter voor CD&V. In thuisbasis Affligem is De Donder alvast razend populair. Hier groeide hij uit van gedreven Chiroleider tot de absolute baas van de gemeente. Portret van een selfmade-man.

9 reacties

 • Peggie Van Audenhove

  1 jaar geleden
  Ik vind het heel erg dat men door de man een '15-j schoolverlater' te noemen alweer wil stellen dat VB-stemmers of de mensen die hun mening delen laaggeschoold zijn. Hoe belachelijk en onwaar. Er zijn minstens evenveel hoogopgeleiden die deze mening zijn toegedaan. Wie zijn simpel boerenverstand gebruikt ziet dat er duidelijk iets niet klopt in dit land en de verhoudingen zoek zijn. Als de gast aan zijn gastheer zijn wetten begint te stellen dan loopt dit zonder twijfel fout af.
 • eric debanne

  1 jaar geleden
  Die mag zeker voorzitter worden ... Tenminste iemand die de waarheid durft te zeggen ! De donder :
 • Maria vansant

  1 jaar geleden
  Ja sprookjes daar geloven we niet meer in.
 • zina riffia

  1 jaar geleden
  Hahahaha Ronald Boudewijns, klopt helemaal. Zo had ik het zelfs niet bekeken hahahaha..
 • Janneke Alsberg

  1 jaar geleden
  Iedereen; wees gerust: Na zijn eerlijk vinger-op-de-diepe-wonde artikel gaat geen mens hem een kinder acteur vinden. Als CD&V hem niet kiest als voorzitter mogen ze hun partij simpelweg opdoeken.(En zelfs met Mr De Donder als voorzitterga ik nooit meer CD&V stemmen)
 1. Burgemeester Inez De Coninck (43) na inferno in Opwijk: “‘Kan dit nog eens gebeuren?’, van die vraag blijf ik wakker liggen”
  PREMIUM
  Opwijk
  2

  Burgemees­ter Inez De Coninck (43) na inferno in Opwijk: “‘Kan dit nog eens gebeuren?’, van die vraag blijf ik wakker liggen”

  Burgemeester Inez De Coninck (N-VA) draagt nog geen vier maanden de sjerp, maar kan al terugkijken op een stevige legislatuur. Niet alleen werd ze in volle coronacrisis voor de leeuwen geworpen, ze kreeg vorige week ook af te rekenen met het dramatische inferno dat tientallen appartementen onbewoonbaar maakte. Ze stond er wel de afgelopen dagen, en dat kan op heel wat waardering rekenen. Burgemeester De Coninck vertelt ons hoe ze de afgelopen week beleefde, welke verklaring ze heeft voor de massale solidariteit en wat haar toekomstvisie voor Opwijk is.
 1. Viervoudige waterhoos zorgt voor een spektakel
  Play

  Viervoudi­ge waterhoos zorgt voor een spektakel

 2. Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?
  Play

  Welke celebrity heeft een piano van Louis Vuitton in zijn huis staan?