Walter De Donder in zijn burgemeesterskabinet in Affligem.
Volledig scherm
Walter De Donder in zijn burgemeesterskabinet in Affligem. © Mozkito

Walter De Donder, de 15-jarige schoolverlater die het tot populair burgemeester schopte

Walter De Donder is kandidaat-voorzitter voor CD&V. In thuisbasis Affligem is De Donder alvast razend populair. Hier groeide hij uit van gedreven Chiroleider tot de absolute baas van de gemeente. Portret van een selfmade-man.

9 reacties

 • Peggie Van Audenhove

  2 jaar geleden
  Ik vind het heel erg dat men door de man een '15-j schoolverlater' te noemen alweer wil stellen dat VB-stemmers of de mensen die hun mening delen laaggeschoold zijn. Hoe belachelijk en onwaar. Er zijn minstens evenveel hoogopgeleiden die deze mening zijn toegedaan. Wie zijn simpel boerenverstand gebruikt ziet dat er duidelijk iets niet klopt in dit land en de verhoudingen zoek zijn. Als de gast aan zijn gastheer zijn wetten begint te stellen dan loopt dit zonder twijfel fout af.
 • eric debanne

  2 jaar geleden
  Die mag zeker voorzitter worden ... Tenminste iemand die de waarheid durft te zeggen ! De donder :
 • Maria vansant

  2 jaar geleden
  Ja sprookjes daar geloven we niet meer in.
 • zina riffia

  2 jaar geleden
  Hahahaha Ronald Boudewijns, klopt helemaal. Zo had ik het zelfs niet bekeken hahahaha..
 • Janneke Alsberg

  2 jaar geleden
  Iedereen; wees gerust: Na zijn eerlijk vinger-op-de-diepe-wonde artikel gaat geen mens hem een kinder acteur vinden. Als CD&V hem niet kiest als voorzitter mogen ze hun partij simpelweg opdoeken.(En zelfs met Mr De Donder als voorzitterga ik nooit meer CD&V stemmen)
 1. Merchtems schilderbedrijf ingeschakeld voor restauratie vijfde oudste stoomlocomotief ter wereld: “Waarde loopt allicht op tot in de miljoenen”
  PREMIUM
  Merchtem/Schaarbeek
  1

  Merchtems schilderbe­drijf ingescha­keld voor restaura­tie vijfde oudste stoomloco­mo­tief ter wereld: “Waarde loopt allicht op tot in de miljoenen”

  Train World zocht iemand die hun 177-jarige stoomlocomotief ‘Pays de Waes’ — de vijfde oudste ter wereld — kon restaureren. De waarde van het pronkstuk loopt wellicht op tot in de miljoenen, dus we mogen spreken van een bijzondere opdracht. De eer viel uiteindelijk te beurt aan het Merchtemse schilder- en decoratiebedrijf Deco Line. Helemaal binnen hun comfort zone lag deze unieke opdracht niet, vertelt zaakvoerder Michael Verbelen. “Normaal doen we vooral decoratiewerken bij particulieren, dus dit was een echte uitdaging.”
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op