Tom Vierendeels
Volledig scherm
© Tom Vierendeels

Vloek van Rock Affligem lijkt doorbroken met twee dagen zonnig weer: “Hopelijk loont dat anderhalf jaar voorbereiding”

AffligemRock Affligem staat dit weekend na dertien jaar terug op de festivalkalender. En wat voor ‘eerste’ editie wordt het. Klinkende namen op de affiche, mooi weer en een professioneel opgebouwd festivalterrein. “Zoveel goesting dat we hebben. We kijken uit naar het moment dat de eerste muzieknoten uit de speakers gaan klinken.”

0 reacties

 1. De Metinas trekt tot volgend jaar naar Kasteel Waalborre: “Pop-up opent in augustus de deuren”
  PREMIUM
  Asse

  De Metinas trekt tot volgend jaar naar Kasteel Waalborre: “Pop-up opent in augustus de deuren”

  Een maand na de verwoestende brand die restaurant De Metinas in Asse trof kunnen uitbaters Wendy Windey en Frederic Antonissen en hun team uitkijken naar een nieuwe uitdaging. In afwachting van een complete renovatie van hun pand aan de Markt hebben ze een nieuwe unieke locatie gevonden voor een pop-up: het kasteel in het Waalborrepark. “We schatten hier toch een jaar tot anderhalf jaar te blijven”, klinkt het.
 2. Buurt verzet zich tegen waterzuiveringsstation naast Buggenhoutbos in Peizegem
  PREMIUM
  Peizegem/Buggenhout

  Buurt verzet zich tegen waterzuive­rings­sta­ti­on naast Buggenhout­bos in Peizegem

  Enkele inwoners van Peizegem en Buggenhout verzetten zich tegen de komst van een waterzuiveringsstation in hun buurt. Die installatie aan de rand van Buggenhoutbos zou tegen 2027 operationeel moeten zijn. Omwonenden vrezen geur- en geluidshinder, samen met een toename van het verkeer. “Het is hier bijna een stiltegebied”, klinkt het. “Dat waterzuiveringsstation kan gerust even verderop op een betere locatie.” Er loopt momenteel onderzoek naar een alternatieve locatie.