Erwin Vanmol bij één van de vernielde kapelletjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Erwin Vanmol bij één van de vernielde kapelletjes. © Tom Vierendeels

Vandalen schenken na plundertocht rondom Lourdesgrot anoniem 250 euro aan beheerder: “We schamen ons dood”

AffligemVandalen met het hart op de juiste plaats: ze bestaan. Afgelopen weekend maakten vermoedelijk enkele jongeren het veel te bont in de omgeving van de Grot van Onze-Lieve-Vrouw in de Affligemse deelgemeente Teralfene. Enkele kapelletjes werden vernield en een tuinhuisje werd opengebroken. Eén van de beheerders kreeg nu een anonieme brief, samen met 250 euro cash. “Voor ons is de kous af en we hebben de politie dan ook gevraagd om onze klacht te laten vallen”, klinkt het.

12 reacties

 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  Een vandaal met het hart op de juiste plaats, waar haalt men het. Je kan ook iemand zijn auto bekrassen en dan een pot verf geven.
 • Wesley Kenis

  1 jaar geleden
  Dus eigenlijk geven ze toe dat ze te LAF zijn om zelfs die man recht in de ogen te kijken. Als het echte MANNEN waren(want velen vindn dat van zichzelf als ze geweld en vandalisme plegen), dan zouden ze dat geld PERSOONLIJK zijn gaan afgeven en helpen opruimen en onderhouden, maarnee zoals d meeste LAFAARDS doen ze dan anoniem. Geweldige opvoeding dat dat krapuul krijgt, de ouders mogen trots zijn(als ze het zelf al weten wat zoonlief allemaal uitspookt)
 • Geert Moens

  1 jaar geleden
  Wanneer gaat men stoppen om zuipen als excuus te gebruiken. Voor mij is dat een verzwarende omstandigheid met kans op recidive.
 • Maurice Van der Leene

  1 jaar geleden
  Amai enerzijds mooi maar anderzijda kan alles wat vernield is met deze €250 wel betaald worden ik vermoed van niet want met € 250 doe je niet veel he! Wat dan?
 • Dirk Van Rijckevorsel

  1 jaar geleden
  Het feit dat deze personen berouw hadden van hun daden, zegt veel over hen.
 1. MOST WANTED. Félix Omoregie, vrouwenhandelaar voor de prostitutiebuurt: “Natúúrlijk ronselt hij in Nigeria nog volop meisjes”
  PREMIUM

  MOST WANTED. Félix Omoregie, vrouwenhan­de­laar voor de prostitu­tie­buurt: “Natúúrlijk ronselt hij in Nigeria nog volop meisjes”

  Voodoopraktijken, gedwongen abortussen en niets ontziend geweld. Mensenhandelaar Félix Omoregie heeft minstens zes – maar wellicht véél meer – Nigeriaanse vrouwen in de prostitutie gestort. “Ik werd tweemaal zwanger en moest even vaak een gedwongen abortus ondergaan.” Een portret en bloedstollende getuigenissen van slachtoffers over hoe Félix Omoregie te werk gaat, nog altijd trouwens.
  Brussel
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.