Erembald Kravaalhappening
Volledig scherm
Erembald Kravaalhappening © Mozkito

Regen krijgt Erembald Kravaalhappening niet klein: meer dan duizend bezoekers zakken af naar Abdij Affligem

Meer dan duizend mensen brachten zaterdag een bezoek aan de Erembald Kravaalhappening in en rond de abdij van Affligem. Het slechte weer hield meer mensen thuis dan de voorbije jaren maar de opkomst bleek in de late namiddag toch nog behoorlijk. 

 1. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 2. De Donder (CD&V) voert geen strengere regels in: “We missen eenheid van commando, maar ik doe niet mee aan kakafonie van maatregelen”
  PREMIUM
  Affligem

  De Donder (CD&V) voert geen strengere regels in: “We missen eenheid van commando, maar ik doe niet mee aan kakafonie van maatrege­len”

  De Vlaamse regering gaat niet voor een algemene vervroeging van de nachtklok en ook niet voor een uitgesproken lockdown. Dat laatste was iets wat Affligems burgemeester Walter De Donder (CD&V) wel graag had gezien. Toch zal hij nu zelf niet mee in een opbod aan strengere maatregelen. “’s Avonds valt er al niets meer te beleven”, zegt hij. “Laat iemand die de hond na 22 uur nog wil uitlaten dat dan ook doen. De kakofonie van maatregelen die altijd te laat komen maken iedereen coronamoe, ook gemeentebesturen. In tijden van crisis hebben we nood aan eenheid van commando en daar ontbreekt het duidelijk aan.”
 1. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'

 2. Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen
  Play

  Avond voor tweede lockdown zorgt voor 706 (!) km file op Parijse wegen