Prutske is klaar om opnieuw op de planken te kunnen staan, dit jaar met de productie H.E.T. 3-Dorpenpunt.
Volledig scherm
Prutske is klaar om opnieuw op de planken te kunnen staan, dit jaar met de productie H.E.T. 3-Dorpenpunt. © Rv

Prutske keert terug met H.E.T. 3-Dorpenpunt van Luc Platteau, onder een regie van Walter De Donder

AffligemToneelgroep Prutske uit Affligem staat na een jaar onderbreking in november opnieuw op de planken. In Cultuurzaal Sanderus brengen ze acht voorstellingen onder de naam ‘H.E.T. 3-Dorpenpunt’, geschreven door Luc Platteau. Het wordt het debuut van heel wat jong acteertalent, onder een regie van Walter De Donder.

0 reacties

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Vergunning voor windmolens van elk 200 meter, gemeente en buurt overwegen beroepsprocedure
  Ternat
  2

  Vergunning voor windmolens van elk 200 meter, gemeente en buurt overwegen beroepspro­ce­du­re

  Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft haar goedkeuring gegeven voor de bouw van twee windturbines van elk tweehonderd meter hoog achter shoppingcenter The Leaf in Ternat. Een vergunning voor aanvrager Engie werd eerder door de provincie geweigerd na negatief advies van de gemeente. De buurt is op z’n zachtst gezegd not amused en hoopt dat de gemeente in beroep gaat. “Een nieuwe procedure kost ons als burgers duizenden euro’s en dus zouden we met velen moeten bijdragen om het dragelijk te houden”, luidt het.
 1. Absoluut communicatieverbod in moordzaak Yunus Calik (36): “Hopen snel met meer nieuws naar buiten te mogen komen”
  Aalst

  Absoluut communica­tie­ver­bod in moordzaak Yunus Calik (36): “Hopen snel met meer nieuws naar buiten te mogen komen”

  Er is een absoluut communicatieverbod opgelegd door de onderzoeksrechter in de moordzaak op Aalstenaar Yunus Calik (36). Dat nieuws was dit weekend al duidelijk, maar werd dinsdagavond op de gemeenteraad nogmaals bevestigd door burgemeester Christoph D’Haese na een vraag van gemeenteraadslid Fatma Yildiz (Groen). “Ik hoop snel meer te mogen en kunnen communiceren in deze belangrijke zaak”, zegt D’Haese.