Coördinator Kathleen Kimpe van het Huis van het Kind, samen met kersverse mama Laura Meulenijzer die het eerste slabbetje overhandigd kreeg.
Volledig scherm
Coördinator Kathleen Kimpe van het Huis van het Kind, samen met kersverse mama Laura Meulenijzer die het eerste slabbetje overhandigd kreeg. © Gemeente Affligem

Pasgeboren Affligemnaartjes krijgen slabbetje cadeau

Inwoners van Affligem die hun pasgeboren kindje gaan inschrijven in het bevolkingsregister, krijgen voortaan een slabbetje met een wenskaartje cadeau. 

 1. “Van onze droom realiteit gemaakt”: in het spoor van de korte keten tussen de taarten en cupcakes van Sweet Mania
  PREMIUM
  Dendermonde/Aalst

  “Van onze droom realiteit gemaakt”: in het spoor van de korte keten tussen de taarten en cupcakes van Sweet Mania

  Liefst één op vijf Vlamingen kiest sinds de coronacrisis vaker voor lokale producten. Dat voelen ook producenten in de regio Dendermonde. In onze reeks rond de korte keten laten we u met ze kennismaken. Vandaag proeven we taarten en cupcakes van Ana De Clerck en Nicky Hulboj uit Dendermonde, die in Aalst Sweet Mania uitbaten. “En te denken dat mijn eerste taart een complete mislukking was”, klinkt het.
 2. Daling van aantal besmettingen in Affligem op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Affligem op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Affligem, op één dag 12 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 22. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 101. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Affligem op 756 te liggen. Omdat Affligem meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.