Marc Baert
Volledig scherm
© Marc Baert

Man verstopt handvuurwapen in kamer van zoontje (6)

BeerselEen man uit Beersel riskeert 3 maanden cel voor verboden wapenbezit. Bij een huiszoeking werd er een handvuurwapen gevonden in de slaapkamer van zijn 6-jarige zoon.

 1. Van schilderijen en keramiek in Dilbeek tot de Oriënt-Express in Schaarbeek: 6 toptentoonstellingen in Brussel en de Rand
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van schilderij­en en keramiek in Dilbeek tot de Oriënt-Express in Schaarbeek: 6 toptentoon­stel­lin­gen in Brussel en de Rand

  Wie in de laatste weken van het jaar nog wat cultuur wil opsnuiven, komt zeker aan zijn trekken in de regio Brussel en de Rand. Er zijn heel wat lokale en zelfs nationale expo’s. Wij gingen op zoek naar 6 toptentoonstellingen die zeker een bezoekje waard zijn. Wil je de geschiedenis proeven in Vilvoorde of Schaarbeek? Of wil je liever kennismaken met nieuw werk van plaatselijke kunstenaars in Herne of Overijse? Laat je inspireren door onze tips.
 2. Treinverkeer stilgelegd en drie overwegen dicht na persoonsaanrijding in Merchtem
  Merchtem/Opwijk/Asse

  Treinver­keer stilgelegd en drie overwegen dicht na persoons­aan­rij­ding in Merchtem

  Door een persoonsaanrijding met een trein is er momenteel geen treinverkeer mogelijk tussen Opwijk en Jette. De NMBS is momenteel bezig het met opzetten van een vervangende busdiensten. Twee treinen staan geblokkeerd waardoor tientallen reizigers geëvacueerd zullen worden. Ook drie overwegen in Mollem en Merchtem zijn momenteel gesloten en zullen dat vermoedelijk ook nog een tijdje blijven.
 1. De favoriete plekjes van VTM-nieuwsanker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”
  PREMIUM
  Leuven

  De favoriete plekjes van VTM-nieuwsan­ker Birgit Herteleer (31): “Een pistolet met gekapt in mijn stamkroeg, zalig!”

  Voorbije zomer viel Vlaanderen als een blok voor Birgit Herteleer (31) tijdens haar feilloze debuut als nieuwsanker voor VTM Nieuws. De Leuvense is journaliste in hart en nieren: in 2014 begon ze bij regionale televisiezender TV Oost, een jaar later debuteerde ze bij ROB-tv en in 2016 werd ze reporter voor VTM Nieuws. Sinds juli bestaat haar drukke werkschema uit het combineren van werken in het veld met ankeren, maar voor ons maakte Birgit nog even tijd om op pad te gaan langs haar favoriete plekjes in Leuven.