De Dender in Pamel in 2010, met zich op de Ninoofse industriezone. De weilanden staan volledig onder water waardoor je zelfs niet meer zag waar de Dender liep.
Volledig scherm
De Dender in Pamel in 2010, met zich op de Ninoofse industriezone. De weilanden staan volledig onder water waardoor je zelfs niet meer zag waar de Dender liep. © Tom Vierendeels

Kwart Vlaams-Brabanders woont in overstromingsgebied: Dender en Bellebeek bedreigen TARL-gemeenten

Ternat/Affligem/Roosdaal/LiedekerkeMeer dan een kwart van de Vlaams-Brabantse huishoudens woont op een plek met verhoogd risico op overstromingsgevaar. Dat laat gedeputeerde Tom Dehaene (CD&V) weten op basis van verschillende cijferbronnen. Zo’n 6,5 procent van de huishoudens woont in effectief overstromingsgebied terwijl zo’n 20 procent in potentieel overstromingsgebied woont. We zoomen in op de Dender en de omgeving van de Bellebeek, die problemen kunnen veroorzaken in Roosdaal, Liedekerke, Ternat, Affligem en Gooik.

2 reacties

 • clement tielemans

  2 maanden geleden
  Wij wonen ook in zogezegd overstromingsgebied volgens Brussel , ze zouden beter eens komen kijken hoe hoog wij wonen en hun werk goed doen , en de mensen juistere informatie geven.
 • Marc Devuldere

  2 maanden geleden
  Ik woon al 50 jaar in het volgens die fameuze kaart effectief overstromingsgevoelig gebied heb een kelder waar nog nooit water ingestaan heeft. In geen enkele woning in mijn buurt is er ooit al water binnengekomen. De omliggende weilanden staan wel regelmatig onder maar die zijn ook veel lager gelegen. Dus die kaart is waardeloos.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Kiss & Ride-strook Sint-Vincentius verdwijnt: gierigheid volgens oppositie, wettelijk beperkt volgens bestuur
  Affligem

  Kiss & Ri­de-strook Sint-Vincentius verdwijnt: gierigheid volgens oppositie, wettelijk beperkt volgens bestuur

  De Kiss & Ride-strook voor Sint-Vincentius in de Bellestraat verdwijnt om plaats te maken voor een voet- en fietspad. Een jaar lang liepen er onderhandelingen tussen gemeente- en schoolbestuur om die strook te kunnen behouden, maar ze zal nu toch verdwijnen. “Gierigheid haalt het van de wijsheid”, zegt oppositieraadslid Stijn Stassijns (N-VA). Volgens burgemeester Walter De Donder (CD&V) kon de gemeente wettelijk gezien niet tegemoetkomen aan de vraag van de school.