Johny Vermoesen van café Dachterdeer tussen de zakken en dozen die vrijdag al werden afgeleverd.
Volledig scherm
Johny Vermoesen van café Dachterdeer tussen de zakken en dozen die vrijdag al werden afgeleverd. © Tom Vierendeels

Inzamelpunt in Dachterdeer voor spullen voor slachtoffers overstromingen

AffligemMensen die spullen willen doneren voor de getroffen inwoners van Verviers, Pepinster en omgeving kunnen terecht in café Dachterdeer in Affligem. Uitbater Johny Vermoesen is een inzamelpunt gestart en na een oproep op sociale media werden vrijdagnamiddag al tal van zaken afgeleverd. “Maandag vertrekt er een bus vanuit Aalst met mannen die daar de handen uit de mouwen gaan steken”, zegt Johny. “De ingezamelde spullen gaan mee met hen.”

1 reactie

 • Marijke Verheirstraeten

  2 maanden geleden
  Top initiatief. Mijn steentje al bijgedragen. Kleren en knuffels en schoenen gaan afzetten. Marijke😉
 1. Koker van 300 ton onder sporen geplaatst: “Missing link van fietssnelweg tussen Asse en Brussel”
  Asse
  2

  Koker van 300 ton onder sporen geplaatst: “Missing link van fietssnel­weg tussen Asse en Brussel”

  Om 23.30 uur passeerde vrijdag de laatste trein over de onbewaakte overweg op de verbinding tussen Ringlaan en Langestraat. Nadien ging een huzarenstukje van start waarbij op gecoördineerde wijze een tunnelkoker van 300 ton op z’n plaats werd geschoven. De tunnel is een belangrijke vervollediging van de fietssnelweg en een nieuwe stap in het wegwerken van overwegen. Maandagochtend zal er opnieuw treinverkeer mogelijk zijn. In Asse worden de komende jaren zeker nog twee overwegen ondertunneld.
 2. Zo’n 90 helpende handen rapen tijdens World Cleanup Day 200 kilogram afval in Affligem
  Affligem

  Zo’n 90 helpende handen rapen tijdens World Cleanup Day 200 kilogram afval in Affligem

  Naar jaarlijkse gewoonte bundelden River Cleanup, Eneco Clean Beach Cup, Proper Strand Lopers, World Cleanup Day Belgium, Mooimakers en Be WaPP/Wallonie Plus de krachten om zoveel mogelijk opruimhelden te activeren. Het doel was om tijdens het derde weekend van september zoveel mogelijk afval opruimen tijdens World Cleanup Day. Naar schatting maakten zo’n 100.000 vrijwilligers van deze vierde editie alvast een overweldigend succes. Ook in onze regio, want langs de Dender werden actie georganiseerd in Dendermonde, Affligem, Denderleeuw en Geraardsbergen. In Affligem sloot de milieuraad zich met hun jaarlijkse actie rond World Cleanup Day aan bij River Cleanup. Deze opruimactie kende dit jaar haar 12de editie. Zo’n 90 vrijwilligers ruimden naar schatting 200 kilogram zwerfvuil op. Nadien konden iedereen bijpraten bij een receptie aangeboden door het stadsbestuur.