De hoeve langs de Brusselbaan wordt momenteel afgebroken.
Volledig scherm
De hoeve langs de Brusselbaan wordt momenteel afgebroken. © Tom Vierendeels

Hoeve van voormalige oudste inwoonster Pajottenland uit Affligem afgebroken

AffligemIn Affligem is de firma De Meuter deze week gestart met de afbraak van de iconische hoeve langs de Brusselbaan. Het was de thuis van Ambrosine De Pauw, tot de lente van vorig jaar de oudste inwoonster van het Pajottenland. Ze overleed op 108-jarige leeftijd in het hoevetje, waar ze in 1911 werd geboren. Wat er met de grond gaat gebeuren, is niet duidelijk.

2 reacties

 • Vic De Smeedt

  1 maand geleden
  Een vierkants hoeve die beschermig verdiende,was ook de will en hoop van Ambrosin ,
 • John De Paepe

  1 maand geleden
  Prachtige en kloeke hard werkende lieve dame
 1. Zoekactie met vrijwilligers naar vermiste ara Rio levert niets op: “Afgelopen weekend twee keer opgemerkt”
  Ternat

  Zoekactie met vrijwilli­gers naar vermiste ara Rio levert niets op: “Afgelopen weekend twee keer opgemerkt”

  Een tiental vrijwilligers heeft maandagochtend gezocht naar Rio, de groenvleugel ara die al sinds 1 oktober vermist is. Lang was het stil rond de vogel, maar eind vorige week doken plots toch twee spotmeldingen op. “We denken nu dat hij is vrijgelaten in het industriepark en werd opgeschrikt door tumult tijdens de jaarmarkt”, klinkt het. “Daardoor is hij uitgeweken richting de Brusselstraat.” De zoekactie leverde niets op.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. Dieven stelen op dooie gemak oldtimer Porsche uit carport: “Ze overlegden kalmpjes op straat en demonteerden dan de automatische poort”
  PREMIUM
  Asse

  Dieven stelen op dooie gemak oldtimer Porsche uit carport: “Ze overlegden kalmpjes op straat en demonteer­den dan de automati­sche poort”

  Een goed georganiseerde dievenbende is aan de haal gegaan met de oldtimer Porsche 911 Targa van Tom De Tant uit Asse. De daders namen zowat een uur de tijd om met de wagen, die meer dan 40.000 euro waard is, weg te geraken. “Het duurde een half uurtje om onze poort te demonteren”, klinkt het. “Ze namen ook rustig de tijd om nog even op straat te overleggen. Wat ze met de auto van plan zijn weet ik niet.”
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.