Dj Phi Phi en portier Ismaïl Abdoul blikken met ons terug op de gloriejaren van Extreme, ooit de bekendste danstempel van ons land.
Volledig scherm
PREMIUM
Dj Phi Phi en portier Ismaïl Abdoul blikken met ons terug op de gloriejaren van Extreme, ooit de bekendste danstempel van ons land. © Archieven Phi Phi en Ismaïl Abdoul

Het feest begon er pas op maandagavond, je kon er zwemmen onder de dansvloer en de buitenwipper kreeg ooit vier kogels in zijn lijf: waarom discotheek Extreme zijn naam alle eer aandeed

AffligemMaandagavond. Terwijl de brave huisvaders en -moeders vroeg in bed kruipen barst het feest in discotheek Extreme er week na week los. Extravagante houseliefhebbers uit binnen- en buitenland zakken er af om in het zwembad onder de dansvloer te duiken of tot dinsdagmiddag te dansen op de beats die door een uitzonderlijke geluidsinstallatie gonsden. Getuigen op de eerste rij: dj Phi-Phi en portier Ismaïl ‘Cool’ Abdoul. Wat ze daar beleefden maakten ze nergens anders mee. “Mensen zwommen er op de kasseien omdat ze dachten dat ze in de zwemles zaten”, lacht bokstalent Abdoul, die nationaal nieuws werd toen er op hem aan de deur een revolver werd leeggeschoten. Waarom Extreme een symbool werd van de jaren ‘90.

10 reacties

 • Alice Dohmen

  2 maanden geleden
  extreme,dat waren de gouden jaren. Elk weekend stonden we paraat tot de vroege uurtjes die tijd zou ik nooit vergeten.mooie herinneringen moet men koesteren.
 • Carmen Grauwels

  2 maanden geleden
  De gouden jaren! Blij dat ik het meegemaakt 😁
 • paul vandevijver

  2 maanden geleden
  Ja de jaren 90 dat was top,je kon overal heen gaan en menselijke kontakt,veel plezier gehad in discotheek zipper en feestpaleis,nu is alles anders,hopelijk alles snel normaal
 • Hilkens Björn

  2 maanden geleden
  Ik herinner mij nog het beste het kerstverlof van 2002 in de Shaft in Lommel. Het feest begon vrijdagavond 20-12-2002 en eindigde 's middags 2-1-2003 met 2 nachten (23 Dec. en 30 Dec.) platte rust. En van die herinneringen kan ik nu nog altijd genieten dankzij de 500 à 600 cassettes.
 • Janot Vangeenberghe

  2 maanden geleden
  Tijden die nu tot de verbeelding spreken.Een tijd dat de house cultuur nog echt was en niet gecommercialiseerd.Blij dat ik deze heb beleefd.