Bakker Erik Aelbrecht in de zaak die tegen eind januari volledig klaar moet zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Bakker Erik Aelbrecht in de zaak die tegen eind januari volledig klaar moet zijn. © Tom Vierendeels

Erik (47) maakt bakkerij van meer dan 250 jaar oude hoeve: “Goed voor Essene en Meldert”

Essene/MeldertErik Aelbrecht (47) is momenteel aan de slag met één van Affligems oudste boerderijen te verbouwen tot een bakkerij. Zo krijgt Essene, zowat drie maanden na de sluiting van bakkerij Nevens, opnieuw een eigen warme bakker. Niet in het centrum, maar wel in het gehucht Doment en letterlijk op de grens met Meldert. “Mensen zullen hier terechtkunnen voor een klein maar kwalitatief aanbod met aandacht voor lokale grondstoffen”, zegt hij. “Tegen de supermarkten met hun gigantische aanbod kan je toch niet concurreren.” 

2 reacties

  • J. VAN SCHUERBEECK

    1 jaar geleden
    Veertig jaren geleden kende ik al een bakker die zijn brood liet leveren door een bakkerij die brood bakte alsof je in een fabriek was; Dit brood was van goede kwaliteit maar het grote geld is te verdienen met de patisserie. Het resultaat is dat de menen die dat weten dat ook eens meebrengen uit een grote winkelketen en vaststellen dat dit ook niet slecht is en merkelijk goedkoper. Dan brengen ze al eens patisserie mee uit de grote keten en stellen weer hetzelfde vast. De verliezer is de bakker.
  • John De Paepe

    1 jaar geleden
    We wensen jullie veel succes toe