Directeur Dirk De Byser van woonzorgcentrum Van Lierde in de Bellestraat in Hekelgem op de dag van de eerste vaccinatieronde.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Dirk De Byser van woonzorgcentrum Van Lierde in de Bellestraat in Hekelgem op de dag van de eerste vaccinatieronde. © Tom Vierendeels

Corona-uitbraak in al gevaccineerd rusthuis, viroloog Marc Van Ranst legt uit of de overlevingskansen nu hoger zijn

AffligemWoonzorgcentrum Van Lierde in Affligem is getroffen door een corona-uitbraak. De eerste besmettingen gebeurden meer dan waarschijnlijk net voor het toedienen van de tweede vaccinatieprik. Twee bewoners zijn intussen helaas overleden, elf anderen werden met milde symptomen in quarantaine geplaatst. Zijn de overlevingskansen van zieke ouderlingen nu hoger, en zullen ze ook minder ziek worden? Viroloog Marc Van Ranst legt het ons uit.

31 reacties

 • willy goelen

  2 maanden geleden
  Lijk ze in GB aan het doen zijn , een in plaats van twee vaccins , alhoewel er twee zijn voorgeschreven en veel later een tweede is goed om mutaties te veroorzaken , maar BJ weet het weer beter zoals met kerstmis alles opengooien , all for the money nietwaar .
 • rik casteleyn

  2 maanden geleden
  Molenberghs spreekt nu al van mogelijke versoepelingen . De kletskop was tegen de opening van de kappers ,best te begrijpen .Maar een degelijke uitleg over het niet werken van het vaccin na de eerste spuit heeft hij niet .Dus best zwijgen en zoeken naar pillen die de vaccins vervangen .
 • Albert Jacobs

  2 maanden geleden
  Durven ze zeggen dat na de tweede vaccinatie er besmettingen zijn of schenken onze heren virologen daar geen aand
 • Valentijn Jacobs

  2 maanden geleden
  Dat er twee personen overleden zijn, dat is normaal, het is niet omdat ze een vaccin gekregen hebben dat ze gaan blijven leven, ze zijn oud dus kunnen ze sterven, en ja op deze manier heeft iedereen gelijk, maar nogmaals moeten we toegeven, dat deze vaccins geen wondermiddel zijn, de belangrijkste taak is niet besmet raken, er is geen wondermiddel tegen deze pandemie, de pest verdween toen het virus aan kracht verloor en mensen immuun werden, dit wordt hetzelfde met corona .
 • Marc Spandel

  2 maanden geleden
  Elke uitleg is goed om het eigen gelijk te verkrijgen. De beste praters, ambtenaren, hoogst geplaatsten en meest beroemden krijgen zo altijd gelijk in situaties van 'woord tegen woord'. Dat is ook de oorzaak van het feit dat schuldigen worden vrijgepleit, onschuldigen worden gestraft en van het ontstaan van de advikatuur!
 1. Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Kan Eddy Planckaert in één slag nagel in blok hout kloppen?

 2. Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!
  Play

  Brandbaar snoep op een taart vol vuurwerk? Slécht idee!