Een gele vuilniszak voor restafval van Ilva.
Volledig scherm
Een gele vuilniszak voor restafval van Ilva. © Rutger Lievens

Container vervangt gele vuilniszak vanaf 2021

De inwoners van Affligem zullen vanaf 2021 niet langer een gele zak, maar wel een container moeten gebruiken om hun restafval kwijt te raken. Vanaf dan zullen de inwoners per kilogram moeten betalen voor hun afval. “Een platte belastingverhoging”, zegt de oppositie.

5 reacties

 • Renaat Konings

  1 jaar geleden
  Kostprijs meer dan verdubbeld: thans 1.5 € voor gele zak van bvb 12kg, dan zal het meer dan 3 € worden
 • Dirk Sonck

  1 jaar geleden
  Sluikstorten gegarandeerd .
 • Michel Van Den Borre

  1 jaar geleden
  Als inwoner van Affligem heb ik hier toch enige bedenkingen bij: 25 cent per kilo is net iets te veel van het goede vooral dat het nu 10 cent is.Dit is zomaar +150%. + Als je naar het containerpark gaat krijg je ook dikwijls mee dat kan in de gele zak dus moet het in de gele zak en mag je het terug meenemen. Normaal is de inzameling van gebruikte olie van de frituur en batterijen gratis maar daar houd de weegschaal geen rekening mee. Geef mij dan maar zakken van 2 €.
 • stijn de bondt

  1 jaar geleden
  Afvaltarief niet aangepast,vroeger kregen we jaarlijks stickers en betalen we 1x een 50€ belasting vuilophaling.nu moeten we zakken van ilva kopen en nog steeds de belasting betalen. Ilva wordt slapend rijk En ook de raad van bestuur en nog wat privileges voor de gemeente????
 • Frans De Beul

  1 jaar geleden
  Weeral een verdoken belasting bij. Met dank aan VLD & CD&V. We kennen het scenario van de nationale regering. Extra belastingen en maar buiten gooien de kleine man betaald wel.
 1. Assisen. Advocaat-generaal vraagt schuldigverklaring Mbongela Malutshi: “Al die leugens en contradicties om te verhullen dat ze hem dood wilde!”
  Affligem

  Assisen. Advocaat-generaal vraagt schuldig­ver­kla­ring Mbongela Malutshi: “Al die leugens en contradic­ties om te verhullen dat ze hem dood wilde!”

  Opvallende oproep op het assisenproces tegen Mbongela Malutshi, die ervan beschuldigd wordt haar echtgenoot in brand te hebben gestoken. De advocaten van de kinderen van de beschuldigde deden een ‘oproep tot menselijkheid’. “De waarheid moet aan het licht komen, maar beroof deze kinderen niet van hun mama”, klonk het.
 1. Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteerden ze een embryo
  Play

  Tate en Philip konden geen kinderen krijgen. Toen adopteer­den ze een embryo

 2. Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen
  Play

  Gezin ontdekt wie eten van kat altijd komt stelen