De buurtbewoners verenigden zich als Affligem Windstil om zich te verzetten tegen de bouw van twee windturbines naast de E40.
Volledig scherm
De buurtbewoners verenigden zich als Affligem Windstil om zich te verzetten tegen de bouw van twee windturbines naast de E40. © Tom Vierendeels

Buurt verzet zich tegen Affligemse windturbines naast E40: “Ongezien in Europa”

AffligemHet openbaar onderzoek naar de bouw van twee windturbines door Engie en Eoly in Affligem is van start gegaan. Voor het actiecomité Affligem Windstil het signaal om massaal naar buiten te komen. Ze verzetten zich tegen de bouw van twee turbines op die locatie. Het gemeentebestuur gaf eerder ook al aan dat het alle middelen zal aanwenden om zich te verzetten. “Maar de Vlaamse regering moet beslissen en dus willen we met bezwaarschriften duidelijk maken dat ook de bevolking tegen is”, zegt Vincent Daenen van het actiecomité.

2 reacties

  • Kristof De Vos

    1 maand geleden
    De vlaming, alles mag maar niet bij mij. Probleem in Vlaanderen is vooral de lintbebouwing waardoor er altijd hinder is voor iemand.
  • Ludo Vanhees

    1 maand geleden
    Iedereen wil goedkope elektriciteit maar nergens mag een windmolen komen.geef de klagers een korting op hun verbruik, dan zijn er geen bezwaren.er is niks meer mogelijk in vlaanderen precies.