Mbongela Malutshi en advocaten.
Volledig scherm
PREMIUM
Mbongela Malutshi en advocaten. © BELGA

ASSISEN. Wilde moegetergde vrouw (47) haar man doden met brandende fakkel of was het een ongeluk? “Mama riep om een ambulance te bellen”

AffligemDe 47-jarige Mbongela Malutshi ontkent resoluut dat ze haar echtgenoot Jean Malmbiteva in mei 2018 in Teralfene (Affligem) doodde. Het slachtoffer overleed aan de zware brandwonden die hij opliep nadat hij werd overgoten met benzine. Ook in het Brusselse assisenhof blijft ze erbij dat het om een ongeluk ging. “Ik gooide de benzine en een zelfgemaakte fakkel op de grond, niét op hem.”

 1. Meer dan helft van gecontroleerde handelszaken en bedrijven niet in orde met coronamaatregelen
  PREMIUM
  Vlaams-Brabant

  Meer dan helft van gecontro­leer­de handelsza­ken en bedrijven niet in orde met coronamaat­re­ge­len

  Politie en sociale inspectiediensten slaan de handen in elkaar om coronamaatregelen in Vlaams-Brabant sterker te controleren. Als reactie op de zorgwekkende coronacijfers hebben politie en bevoegde inspectiediensten in de laatste drie weken van maart samen controles uitgevoerd op de naleving van de coronamaatregelen, in het bijzonder door werkgevers en werknemers. Liefst 117 handelszaken en bedrijven werden gecontroleerd, slechts bij 48 van hen werden de coronamaatregelen goed opgevolgd.
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw