Mbnongela Malutsi tijdens het proces.
Volledig scherm
Mbnongela Malutsi tijdens het proces. © BELGA

Assisen. Advocaat-generaal vraagt schuldigverklaring Mbongela Malutshi: “Al die leugens en contradicties om te verhullen dat ze hem dood wilde!”

AffligemOpvallende oproep op het assisenproces tegen Mbongela Malutshi, die ervan beschuldigd wordt haar echtgenoot in brand te hebben gestoken. De advocaten van de kinderen van de beschuldigde deden een ‘oproep tot menselijkheid’. “De waarheid moet aan het licht komen, maar beroof deze kinderen niet van hun mama”, klonk het.

 1. Steven (35) van de N8M= is klaar om jullie opnieuw massaal te ontvangen: “Heb me 7 maanden haast letterlijk opgesloten, ik snak naar contact met klanten”
  PREMIUM
  Sint-Katherina-Lombeek
  1

  Steven (35) van de N8M= is klaar om jullie opnieuw massaal te ontvangen: “Heb me 7 maanden haast letterlijk opgesloten, ik snak naar contact met klanten”

  Steven De Loof (35), sinds oktober 2018 uitbater van café De Nachtmis in Sint-Katherina-Lombeek, kijkt reikhalzend uit naar aanstaande zaterdag. Zijn uitgebreid terras is sinds enkele dagen voor 95 procent volgeboekt, en hij kijkt ernaar uit weer aan de slag te kunnen. “Een ‘babbelke’ slaan met kameraden en ondertussen bezig zijn is toch waarvoor je cafébaas wordt?” Twee sluitingen en een burn-out kregen hem het afgelopen jaar dus gelukkig niet klein.
 2. ASSISEN. Wilde moegetergde vrouw (47) haar man doden met brandende fakkel of was het een ongeluk? “Mama riep om een ambulance te bellen”
  PREMIUM
  Affligem

  ASSISEN. Wilde moegeterg­de vrouw (47) haar man doden met brandende fakkel of was het een ongeluk? “Mama riep om een ambulance te bellen”

  De 47-jarige Mbongela Malutshi ontkent resoluut dat ze haar echtgenoot Jean Malmbiteva in mei 2018 in Teralfene (Affligem) doodde. Het slachtoffer overleed aan de zware brandwonden die hij opliep nadat hij werd overgoten met benzine. Ook in het Brusselse assisenhof blijft ze erbij dat het om een ongeluk ging. “Ik gooide de benzine en een zelfgemaakte fakkel op de grond, niét op hem.”
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing