Mbnongela Malutsi tijdens het proces.
Volledig scherm
Mbnongela Malutsi tijdens het proces. © BELGA

Assisen. Advocaat-generaal vraagt schuldigverklaring Mbongela Malutshi: “Al die leugens en contradicties om te verhullen dat ze hem dood wilde!”

AffligemOpvallende oproep op het assisenproces tegen Mbongela Malutshi, die ervan beschuldigd wordt haar echtgenoot in brand te hebben gestoken. De advocaten van de kinderen van de beschuldigde deden een ‘oproep tot menselijkheid’. “De waarheid moet aan het licht komen, maar beroof deze kinderen niet van hun mama”, klonk het.

 1. Burgemeester Inez De Coninck (43) na inferno in Opwijk: “‘Kan dit nog eens gebeuren?’, van die vraag blijf ik wakker liggen”
  PREMIUM
  Opwijk
  2

  Burgemees­ter Inez De Coninck (43) na inferno in Opwijk: “‘Kan dit nog eens gebeuren?’, van die vraag blijf ik wakker liggen”

  Burgemeester Inez De Coninck (N-VA) draagt nog geen vier maanden de sjerp, maar kan al terugkijken op een stevige legislatuur. Niet alleen werd ze in volle coronacrisis voor de leeuwen geworpen, ze kreeg vorige week ook af te rekenen met het dramatische inferno dat tientallen appartementen onbewoonbaar maakte. Ze stond er wel de afgelopen dagen, en dat kan op heel wat waardering rekenen. Burgemeester De Coninck vertelt ons hoe ze de afgelopen week beleefde, welke verklaring ze heeft voor de massale solidariteit en wat haar toekomstvisie voor Opwijk is.
 1. Indiaas ritueel laat dorpelingen dansen in het vuur
  Play

  Indiaas ritueel laat dorpelin­gen dansen in het vuur

 2. Een Stormtrooper bouwen in LEGO? Lastiger dan je denkt!
  Play
  LEGO Masters

  Een Stormtroo­per bouwen in LEGO? Lastiger dan je denkt!