Archieffoto van bij een verkeerscontrole van de politiezone TARL, hier op de Assesteenweg in Ternat.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto van bij een verkeerscontrole van de politiezone TARL, hier op de Assesteenweg in Ternat. © Tom Vierendeels

Amper verkeersacties in TARL door personeelstekort: minstens zeven extra mensen nodig

Ternat/Affligem/Roosdaal/LiedekerkeZeggen dat politiezones in Halle-Vilvoorde met een personeelstekort kampen is een open deur intrappen. Maar hoe zich dat in de praktijk uit wordt af en toe zichtbaar voor het brede publiek. Het was Affligems oppositieraadslid Jo Lamberts (Groen) die tijdens de jongste gemeenteraad de kat de bel aanbond. “Tijdens het afgelopen jaar werd er maar één snelheidscontrole in onze gemeente gehouden”, stelde hij. Over dat cijfer is geen duidelijkheid, maar burgemeester Walter De Donder (CD&V) ontkent niet dat het de politiezone aan mensen ontbreekt voor flits- en alcoholcontroles. Momenteel zouden er minstens zeven extra mensen aangeworven moeten worden.

0 reacties

  1. Oudste Denderleeuwse carnavalsgroep 'De Starters' stopt er na 41 jaar mee: “Steeds minder interesse bij onze leden voor carnaval, dus focussen we op onze Zomerfeesten onder nieuwe vzw”
    PREMIUM
    Denderleeuw

    Oudste Dender­leeuw­se carnavals­groep 'De Starters' stopt er na 41 jaar mee: “Steeds minder interesse bij onze leden voor carnaval, dus focussen we op onze Zomerfees­ten onder nieuwe vzw”

    ‘De Starters’, de oudste carnavalsgroep van Denderleeuw, stoppen er na liefst 41 jaar mee. Tijdens de volgende carnavalsstoet zullen ze niet meer deelnemen als groep. Hun Zomerfeesten, die ze in 2019 oprichtten, blijven ze wel verder organiseren, maar dan onder de nieuwe vzw Chriva.