Afraaien op de brug wordt voor twee verkeersstromen fysiek onmogelijk gemaakt. Bestuurders zullen het keerpunt in de Molenstraat moeten gebruiken.
Volledig scherm
Afraaien op de brug wordt voor twee verkeersstromen fysiek onmogelijk gemaakt. Bestuurders zullen het keerpunt in de Molenstraat moeten gebruiken. © Rv

Afrit van E40 in Affligem wordt eindelijk structureel aangepakt

AffligemNa vele jaren komt er eindelijk een structurele oplossing voor het fileprobleem op afrit van de E40 in Affligem. De file op de afrit is nog steeds problematisch, ondanks eerdere aanpassingen aan de verkeerslichten. Dat leidde in 2020 helaas nog tot een dodelijk verkeersongeval. Er wordt een keerpunt gecreëerd in de Molenstraat. Automobilisten zullen wel nog geduld moeten hebben tot 2023.

4 reacties

 • Josse Van Overstraeten

  1 maand geleden
  Dit is inderdaad een heel goede oplossing. Zonder verkeerslichten, want dit zijn nu de boosdoeners.
 • Joel Ricour

  1 maand geleden
  Ze zouden beter de verkeerslichten herinstellen! Dat creëert daar de files tijdens de spits richting Gent. Soms denk je dat ze dit juist willen. Zo moeilijk is dit toch niet denk ik!
 • Ines-matthias Van de Moortel

  1 maand geleden
  Hopelijk word er een apart baanvak voorzien voor het verkeer dat richting Essene moet rijden, carpool, steenweg Asse... Anders zorgt dat weer voor meer auto's die moeten aansluiten wat weer voor een langere rij zorgt. ik heb twijfels bij dit ontwerp.
 • dominique de smul

  1 maand geleden
  2023, lijkt me niet zo dringend noodzakelijk. Maar ja, al die handtekeningen. Prutsers.