1. Nauwelijks controles door politie in fietsstraten: “23 vaststellingen sinds de invoering van het circulatieplan. Het mag gerust wat meer zijn”
  PREMIUM
  Aalst

  Nauwelijks controles door politie in fietsstra­ten: “23 vaststel­lin­gen sinds de invoering van het circulatie­plan. Het mag gerust wat meer zijn”

  Sinds augustus 2021 is het centrum van Aalst een grote fietszone waar de auto’s niet sneller dan 30 kilometer per uur mogen en in fietsstraten mag je geen fietsen voorbijsteken, maar uit cijfers blijkt dat de politie er nauwelijks op controleert. Amper 23 keer stelde de politie een overtreding vast in de fietsstraten, terwijl fietsers claimen dat er dagelijks overtredingen gebeuren. Bij een flitscontrole bleek een groot aantal autobestuurders zich niet te houden aan de snelheidsbeperking.
 1. Van The Barber tot Nick’s Barbershop: hier laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt na Movember in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van The Barber tot Nick’s Barbershop: hier laat je je in de watten leggen met een professio­ne­le scheer­beurt na Movember in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen

  Tijdens maand november laten mannen hun snor staan om aandacht te vestigen op fysieke en mentale gezondheid bij mannen. Heb jij deze maand deelgenomen aan Movember? Dan zal je wel een scheerbeurt kunnen gebruiken. Van The Barber in Baardegem tot Nick’s Barbershop in Ninove: bij deze vijf barbiers en herenkapsalons laat je je in de watten leggen met een professionele scheerbeurt in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen.
 2. Niet alleen prijsstijgingen in Aquatopia: “De huur van de sportzalen gaat ook met 75% omhoog”, betreurt de Koninklijke Turnclub
  PREMIUM
  Aalst

  Niet alleen prijsstij­gin­gen in Aquatopia: “De huur van de sportzalen gaat ook met 75% omhoog”, betreurt de Koninklij­ke Turnclub

  Nadat de clubs die actief zijn in het nieuwe stedelijk Aquatopia in Aalst eerder deze maand al aan de alarmbel trokken, zijn er nu gelijkaardige zorgen bij andere Aalsterse sportclubs. “Het SportAG voert prijsstijgingen door voor de huur van sportinfrastructuur van de stad. Wij zien de kosten stijgen met 75 procent”, zegt Tine Uvin, voorzitster van de Koninklijke Turnkring van Aalst.

Populair in HLN+ REGIO

 1. ANPR-camera’s worden niet meer ingezet bestemmingsverkeer af te dwingen
  Asse

  AN­PR-camera’s worden niet meer ingezet bestem­mings­ver­keer af te dwingen

  Gedaan met GAS-boetes voor het negeren van het ‘uitgezonderd plaatselijk verkeer’ dat automatisch vastgesteld werd via de verschillende ANPR-camera’s. Daar kwam veel protest tegen omdat tal van inwoners en zelfstandigen een boete in de bus kregen. Daarnaast was het voor velen een huzarenwerkje om een route uit te stippelen die je geen boete opleverde. Oppositiepartij ZellikRelegem-Volk is tevreden: “De collateral damage was te groot”, zegt fractieleider Erik Beunckens.
 1. Zal de energiefactuur Aalsterse ijspiste toch meevallen? “30.000 euro, zoveel gaat het echt niet kosten, hoor”
  PREMIUM
  Aalst

  Zal de energiefac­tuur Aalsterse ijspiste toch meevallen? “30.000 euro, zoveel gaat het echt niet kosten, hoor”

  “30.000 euro? Zoveel zal het verbruik van de ijspiste écht niet kosten!” Dat zegt Kurt Mattens van Delta Temp, die op dit moment bezig is met het aanleggen van schaatsbaan op de Grote Markt in Aalst. Vooral koude temperaturen kunnen ervoor zorgen dat de energiekosten laag blijven. Aangezien het kwik de komende dagen tot onder de 5 graden duikt, lijkt dat alvast geen probleem te zijn.
 1. Prinsenverkiezing in oktober is een blijver: “Ook de prijsuitreiking van Aalst carnavalsstoet op de Grote Markt”
  PREMIUM
  Aalst

  Prinsenver­kie­zing in oktober is een blijver: “Ook de prijsuit­rei­king van Aalst carnavals­stoet op de Grote Markt”

  Het ziet er naar uit dat de prinsenverkiezing op de Grote Markt van Aalst een blijver wordt. Het Aalsterse schepencollege is zeer enthousiast over de eerste editie in de schaduw van het belfort en dus keert de prinsenverkiezing volgend jaar daar terug. Meer dan waarschijnlijk opnieuw in oktober. Nu de Florahallen afgebroken zijn, verhuist de prijsuitreiking van de Aalsterse carnavalsstoet ook naar de Grote Markt.