De technische dienst verwijdert het beeld uit de boom.
Volledig scherm
De technische dienst verwijdert het beeld uit de boom. © Gemeente Aartselaar

Technische dienst vindt beeldhouwwerk metershoog in boom: “We staan voor een raadsel”

AartselaarDe technische dienst van Aartselaar heeft dinsdag een opvallende vondst gedaan. In een van de bomen aan het Laar stak op zo’n vijf meter hoogte, verborgen tussen de takken, een replica van de David van Michelangelo. Hoe het beeldhouwwerk daar terecht is gekomen, is op dit moment nog een groot mysterie.

 1. TML-burgemeesters sneren naar regering na afgelasting Pukkelpop: “Wij werden gebrandmerkt, nu blijft het stil”
  Rumst/Boom

  TML-burgemees­ters sneren naar regering na afgelas­ting Pukkelpop: “Wij werden gebrand­merkt, nu blijft het stil”

  “Toen wij beslisten om Tomorrowland niet te laten plaatsvinden, werden we gebrandmerkt als misdadigers. Nu blijft het wel erg stil.” Aan het woord zijn burgemeester van Rumst en Boom Jurgen Callaerts (N-VA) en Jeroen Baert (N-VA). De afgelasting van het festival Pukkelpop lijkt hun grote gelijk te bewijzen, al willen ze dat zelf niet gezegd hebben. Of er een nieuwe editie komt in 2022 in de Schorre? “Dat kan, maar wij moeten beslissingen kunnen nemen die niet in het belang van de organisatie zijn.”
 2. Gemeenteraad zet licht op groen voor heraanleg van Matenstraat, oppositie stemt tegen: “Er is vooral naar subsidies gekeken”
  PREMIUM
  Niel

  Gemeente­raad zet licht op groen voor heraanleg van Maten­straat, oppositie stemt tegen: “Er is vooral naar subsidies gekeken”

  De gemeenteraad heeft het licht op groen gezet voor de heraanleg van de Matenstraat. Nochtans is de voltallige oppositie gekant tegen het project zoals het nu op tafel ligt. Vooral het feit dat er aan weerszijden van de straat fietspaden worden voorzien, stuit op protest. “Je gaat hierdoor net meer conflictpunten creëren”, meent Chris Ceuppens (Vooruit-Groen). “Dit is het best mogelijke ontwerp”, reageert schepen van Mobiliteit Steven Mattheus (Open Vld).