Gert Ielegems, sales manager bij Nissan Beerens, overhandigt de sleutel aan gedeputeerde Inga Verhaert.
Volledig scherm
Gert Ielegems, sales manager bij Nissan Beerens, overhandigt de sleutel aan gedeputeerde Inga Verhaert. © Foto Benoit De Freine

"Technici nodig voor onderhoud"

BOOM/AARTSELAARPTS Boom start vanaf 1 september met de nieuwe richting rond hybride en elektrische auto's. De school kocht een elektrische wagen aan waarmee studenten aan de slag kunnen. "De verkoop van zulke wagens neemt toe, dus zijn er ook technici nodig om ze te onderhouden."

 1. Aartselaar treedt in april 2021 toe tot diftarsysteem: “10 ton restafval per week minder”
  PREMIUM

  Aartselaar treedt in april 2021 toe tot diftarsys­teem: “10 ton restafval per week minder”

  De gemeenteraad heeft het licht op groen gezet: Aartselaar zal toetreden tot diftar voor de ophaling van huisvuil. Het systeem, waarbij wordt gewerkt met containers die gewogen, geledigd en teruggezet worden, zal vanaf 1 april 2021 in voege treden. Volgens schepen van Milieu René Lauwers (Groen) zal de hoeveelheid restafval door de maatregelen gevoelig verkleinen. Maar oppositiepartij Open Vld trekt die bewering in twijfel en meent dat het voor de inwoners een prijzige zaak zal worden.
 2. Gemeente verwijdert struiken, grafzerken liggen nu pal naast doelwitten van boogschietclub: “Maak snel werk van een groenscherm”
  PREMIUM
  Rumst

  Gemeente verwijdert struiken, grafzerken liggen nu pal naast doelwitten van boogschiet­club: “Maak snel werk van een groen­scherm”

  Een respectloze combinatie, zo noemt gemeenteraadslid in Rumst Francy Van der Wildt (sp.a-Groen) de open schietstand van de boogschietclub vlak naast de grafzerken op de begraafplaats. “Hier werden bomen en struiken verwijderd, inwoners die nu komen rouwen staan er pal naast gekleurde schietschijven.” Bevoegd schepen Geert Antonio (N-VA) belooft snel beterschap: “We plaatsen snel grotere struiken of een groenscherm.”