Pastoor André Stuyck.
Volledig scherm
PREMIUM
Pastoor André Stuyck. © Benoit De Freine

Pastoor André Stuyck viert 80ste verjaardag in coronatijd: “Eens lekker eten, meer heb ik niet gepland”

Pastoor André Stuyck mag op maandag 18 mei 80 kaarsjes uitblazen. Maar door de coronamaatregelen wordt het een verjaardag zonder verjaardagsfeest. Al zal het parochieteam om 12 uur wel alle klokken laten luiden om het gebeuren toch niet in algehele stilte te laten voorbijgaan. Stuyck is tenslotte een begrip in Aartselaar: hij is al 43 jaar pastoor en heeft heel wat inwoners voor zijn ogen zien passeren. In september gaat hij officieel met pensioen.

 1. Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostituees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrachting is, gaan veel mannen zweten”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Man riskeert vijf jaar cel omdat hij prostitu­ees niet betaalde voor hun diensten: “Als dit verkrach­ting is, gaan veel mannen zweten”

  Is het verkrachting wanneer een klant van een prostituee ervandoor gaat zonder te betalen? Dat was dinsdag een belangrijke vraag in de rechtszaak tegen Laurent V.N. (39). Hij zou 24 vrouwen zo om de tuin geleid hebben, al is dat niet de enige aanklacht. Met valse soa-tests overtuigde hij sommigen om zonder condoom te vrijen, en hij zou ook met één slachtoffer ongewenste seksuele handelingen gesteld hebben. “Moet hij behandeld worden? Ja”, aldus zijn advocate. “Maar hij heeft nooit bijvoorbeeld een vrouw van haar fiets gesleurd.”
 1. Aartselarenaren houden grote inzamelactie van spullen voor slachtoffers waterramp
  Aartselaar

  Aartsela­ren­aren houden grote inzamelac­tie van spullen voor slachtof­fers waterramp

  Enkele Aartselarenaren hebben de handen in elkaar geslagen en zamelen spullen in voor de slachtoffers van de waterramp in Wallonië. Iedereen kan voeding en andere levensnoodzakelijke middelen komen afleveren bij Style at Home aan de Cleydaellaan. De komende dagen worden die met camionettes vervoerd richting de getroffen gebieden. Alle initiatieven om de slachtoffers van de overstromingen te helpen, lees je op hln.be/helpendehanden.